Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черноморец атакува Литекс: Спрете с натиска върху съдиите!
Автор: Екип Burgas24.bg 14:07 / 03.09.2013Коментари (0)1096
©
Тимът на Черноморец излезе с обръщение към Литекс заради срещата между двата тима от изминалия 7-и кръг. Двубоят приключи 0:0, а ловчанлии имаха претенции към рефера Георги Кабаков заради отменен гол на Николай Бодуров.

Ето какво пишат "акулите":

Уважаеми господа, 

След мача Черноморец-Бургас - ПФК Литекс, не знаем на кого да вярваме: на нашите разбирания за футбол, или на финансовия директор на ПФК Литекс Ловеч г-н Величко Дихонов.

Ние като професионален футболен клуб сме склонни да вярваме на безпристрастната оценка на г-н Антон Генов, който в едно известно спортно предаване, ясно и точно изрази своята професионална преценка за ситуацията в 77-та минута на мача, в която абсолютно правилно бе отсъдено нарушение в атака на Николай Бодуров.

Приказките, изречени от г-н Величко Дихонов в тунела след края на мача срещу съдийската бригада и най-вече към Цветан Кръстев, са олицетворение на отношението, което ПФК Литекс демонстрира спрямо българското футболно съдийство. Ще ни трябват няколко дни ако трябва да припомним на г-н Дихонов всички съдийски "грешки" в полза на ПФК Литекс през последните 15 години. За справка, само преди по-малко от година, реферът Александър Костадинов безцеремонно ощети бургаския клуб в срещата Литекс - Черноморец /1:0/. След този мач не си спомняме г-н Дихонов да е имал претенции към съдиите?

Затова молим г-н Дихонов да спре да оказва натиск върху съдиите и да заблуждава футболната общественост с неговите "професионални" виждания. През последните години, не един или двама съдии са страдали от подобен натиск от страна на ПФК Литекс. За някои от тях дори срещите, които са ръководили с участието на ПФК Литекс, се оказват последни в техните професионални кариери, тъй като са наказани до живот да не ръководят футболни мачове. Ясно е за всички, че целта на тези действия е трайно насаждане на страх у съдиите, които в бъдеще ще ръководят двубои на ПФК Литекс. С това излишно създаване на напрежение, клубният ни футбол тъпче на едно място и затъва все повече.

Ние от Черноморец-Бургас подкрепяме изцяло клубната политика, която ПФК Литекс демонстрира в последните две години, с налагането на собствени юноши, израснали в академията на клуба, но считаме, че тази порочна практика спрямо съдийската институция, трябва да бъде прекратена. Само така тези млади футболисти ще разберат, че всичко се решава на терена, а не извън него.

ПСФК Черноморец-Бургас адмирира обективността на допълнителния асистент съдия Цветан Кръстев в срещата между Черноморец и Литекс, и призовава всички български съдии да действат по този начин. Само така има надежда, че българският клубен футбол ръка за ръка с българското футболно съдийство, ще могат да вървят нагоре.

Още по темата: общо новини по темата: 8
31.08.2013
31.08.2013
31.08.2013
31.08.2013
29.08.2013
29.08.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: