Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
480 000 са намерените бюлетини в Костинброд, 170 000 от тях са били нарязани
Автор: Екип Burgas24.bg 16:06 / 07.06.2013Коментари (25)2763
© Impact Press Group
До 480 000 достигна броят на намерените в Костинброд бюлетини, за които първоначално се смяташе, че са около 350 000. Това стана ясно след приключване на оглед на бюлетините, открити в печатницата "Мултипринт".

Тримата наблюдаващи прокурори от Софийската градска прокуратура - Роман Василев, Ваня Стефанова и Стоил Тойчев съобщиха, че бюлетините са били предназначени за всички МИР в страната, както и за чужбина. За някои избирателни райони - Благоевград и Кърджали, са намерени повече отпечатани бройки. На бюлетините няма никакви знаци и отбелязвания за определена партия. 170 000 от бюлетините са били нарязани.

В деня за размисъл преди изборите на 12 май, прокуратурата влезе в печатница "Мултипринт", като се твърдеше, че са намерени над 350 000 фалшиви бюлетини. Тя е собственост на фирма "Мултипринт", чийто шеф е сочен за близък на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. В печатницата откритите бюлетини са били годни, неохраняеми и готови за експедиция.

До месеци експертизите по казуса с бюлетините ще докажат колко от тях са брак и дали е имало приготвени за манипулация на вота. Държавното обвинение води разследването за извършени 2 престъпления - в изборния процес и за длъжностно престъпление от администрацията на правителството. По делото вече са разпитани повече от 30 души от администрацията на МС и от печатницата.




Още по темата: общо новини по темата: 438
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Е , ето сега г-н Бареков е жив-- защото тои много се срахуваше за живота си в деня за размисьл, сега жив и здрав да обясни на Бьлгария за деиствията си.
+2
 
 
Това са мръсни комунистическо-турски игри ,които водят България към гибел!!!!Не виждам защо бяха протестите ,като в парламента са пак същите маймуни!!!Трябва нови политици с морал не тия утрепки,които ние направихме милионери,а защо не и милиардери.....Аз съм убеден че всички партии са само парлама всички измекяри в парламента са мръсни и долни комунистически утрепки създадени от ДС!!!
+1
 
 
БСП, ДБС, ГЕРБ, АТАКА и зад тях тези, които дърпат конците. Разликата в именета на партиите е добър повод за разделение на обществото, а в програмите на всички е заложено ограбването на нас, политическите запалянковци, заемащи страна досущ като на футбулен мач. Да са живи и здрави старите нови грабители и техните предшественици и да разиграват все така красив театър, че да може да сме разделени и насъскани един срещу друг още дълго време, докато те пълнят гуши от всеобщото благо :)Когато горе изброените израстъци на бившата комунистическата партия предадат властта, може България да започне и да се развива. След падането на комунистите, започнаха да ни управляват техните синове, сега гледам властта се прехвърля на внуците ... все едни и същи хора от бившата държавна сигурност и техните роднини и приятели. Блаженни са вярващите, че имаме демократични партии. Всъщност имаме някакви имитации за пред света. Бийте се гербери и бесепари!!!
+8
 
 
На по късен етап ще се разбере и кой е истинския собственик на печатницата.По високите етажи се говори,че това е Делян Пеевски.
+9
 
 
Как пък някой не си помисли, че тези бюлетини може да са поръчани от друга партия за да омаскари ГЕРБ?!
+9
 
 
Само малоумник може да повярва, че за една нощ могат да се нарежат, сгънат, маркират със съответната партия КОЕТО СТАВА СЪС СИН ХИМИКАЛ РЪчНО и разнесат по секциите в България и чужбина 310 000 бюлетини! Да не споменавам, че ГЕРБ бяха малцинство в комисиите И ВКАРВАНЕТО ИМ В ОБРЪщЕНИЕ БИ БИЛО НЕВЪЗМОЖНО
+5
 
 
Логично ще се окаже,че няма никаква манипулация от страна на ГЕРБ,просто комунистите-терористи са готови на всичко,за да завземат властта!!!
+8
 
 
Изявлението на прокуратурата в деня за размисъл беше "готови за експедиция бюлетини" Защо сега е толкова трудно да бъдат отделени годните от негодните? И кой е този малоумник дето ако има една купчина хартии, ще преброй първо всичките пък после ще ги раздели на две купчини и пак ще ги брой, вместо първо да ги раздели и после да брой. Аз поне не си спомням по гнусна провокация и манипулация спрямо държавността в България от 1989 г. насам.
+8
 
 
Смятам,че след няколко месеца, когато разследването приключи със становище ЛИПСА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, БСП сами трябва да обявят изборите за опорочени и невалидни и да насрочат нови до 1 месец!
+4
 
 
Петър Кънев: Бюлетините от Костинброд са стандартен излишък. Това коментира днес Петър Кънев от БСП, който държи друга печатница, отпечатала протоколите за вота - "Демакс". По стандарт надпечатваните бройки могат да са между 0,5 и 5%, посочи Кънев. В случая 350-те хиляди бюлетини представляват доста под 5 %, тъй като поръчката от Министерския съвет е за 8 милиона и 340 хиляди бройки. Ако приемем че 170 000 са годните бюлетини то това означава че надпечата е по 4850 бюлетини от район средно - или като време около 30 секунди работа на машините.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Борба за влияние в Близкия Изток
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: