Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Любен Дилов – син: Винаги се обръщаме към хората, които държат живота в ръцете си
Автор: Екип Burgas24.bg 15:02 / 08.05.2013Коментари (2)1226
©
Любен Дилов - син е председател на движение "Гергьовден", което е коалиционен партньор на СДС. Журналист, издател, известен телевизионен водещ. Почти цялата изминала седмица Любен Дилов-син прекара в Бургас и бе атракцията на Гергьовденския курбан, който движението раздава всяка година в Морската градина.

- Г-н Дилов, какъв е поводът за визитата Ви в Бургас?

- Аз идвам тук и без повод. Сега съм тук и заради празниците, и защото помагам на кампанията на СДС. Бях в Несебър, Айтос, Созопол, Царево.

- "Гергьовден" са традиционен партньор на СДС, особено в Бургас. На какво се дължи това партньорство?

- "Гергьовден" се появи като опозиция на СДС през 1998-ма, когато СДС се превърна от сбор от различни християн-демократически формации в монолитна партия и започна пътя, който я поведе надолу - пътя на големите български клиентелистки партии. Сега не може да не сме заедно, защото те направиха нещо уникално, което е безпрецедентно в историята на българската политическа история не само в последните 20 години. Това е партия, която уволни всичките си депутати и предпочете да остане без парламентарна група, но да запази вярата в това, за което хората са я избирали. Лидерите на партиите не са в листите. Аз не водя листи, председателят на СДС Емил Кабаиванов - също. Изцяло нова вълна има в листите, съчетаваме ги така: млад, читав, някой по-опитен, бил в администрацията, бил в местната власт, за да може все пак да има някаква приемственост. Тази партия наистина има най-добрите листи. И е единствената, в която няма агенти на "Държавна сигурност".

- Значи не ги подреждате така: роднина, милиционер...?

- Няма милиционери изобщо. И мисля, че е правилно - все пак четири години видяхме какво могат милиционерите. Нищо лошо не казвам-просто толкова си могат.

- Имате ли поглед върху бургаската листа?

- Мисля, че е много добре балансирана, много млади хора има, което е много хубаво. Влизаме в цикъл от пет поредни избора без евентуалните предсрочни -пет поредни години ще има избори. Тази коалиция, ако се опази, съм убеден, че само след година-две отново ще събира милиони хора по улиците на България.

- Кои са хората, които ще призовете да гласуват за СДС?

- Винаги се обръщаме към хората, които държат живота в ръцете си. Ние знаем, че когато е трудно, трябва да оставиш бизнеса да нахрани хората. Държавата трябва да отстъпи. Тя трябва да пази бедните, болните, децата. Да не се занимава, да не администрира бизнеса, а да остави хората да се справят сами. Българите са работливи, изобретателни. Може да прозвучи скандално, но в условията на криза дори трябва да оставиш бизнеса малко да посивее. Да не го тормозиш с толкова данъци, да не го мачкаш с безсмислени наредби и сложна бюрокрация. Като погнеш някой да ти плащат реалните осигуровки, той от 100 работници оставя 70. И пак на тях им дава половината в плик, половината официално. Като го натиснеш още малко, той ще свие още 20. Като ги махне тия 50%, той ги връща отново на държавата - на опашката на социални помощи. Т.е. държавата харчи два пъти - тя трябва отново да се грижи за тях.

- Кой не трябва да гласува за СДС?

- Има и такива. Нищо не е на живот и смърт, на 13 май всички ще се гледаме в очите отново, за нас това е много по-важно, отколкото сега да обещаваме глупости, да се премятаме презглава, само и само да постигнем някакъв резултат. Основното правило за "Гергьовден" винаги е било лично да познаваме хората по име, отколкото да ги излъжем. Толкова можем, тях представляваме. Не можем да говорим от името на целия народ. От името на народа говори църквата, говори училището, говори президентът. Ние се фокусираме върху малкия и средния бизнес, върху свободните професии - много са ни важни лекари, учители, хора, патентните търговци - тези, които всеки ден са изправени пред най-важната дилема в живота - колко от това, което си изкарал, да отделиш за инвестиции, с колко да купиш обувки и с колко да се нахраниш. Хората, които си правят сметката всеки ден, те са гръбнакът на обществото.




Още по темата: общо новини по темата: 438
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Първо се научи да говориш или иди на логопед и тогава се захващай със политика.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: