Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Съюзът на слепите в Бургас ще има свой представител в Обществения съвет
Автор: Екип Burgas24.bg 11:09 / 30.04.2013Коментари (0)992
©
"Съюзът на слепите в Бургас избра Бинка Монева за свой представител в Обществения съвет, в които освен браншови организации от различни сектори, ще се включат и сдружения от социалната сфера. С участието си в Съвета ще можете да защитавате и отстоявате правата и интересите на незрящите хора. Основната ни цел е да бъдете запознати с предстоящите законодателни инициативи и от своя страна да може да изразите мнения, идеи и предложения. Това е успешният модел на работа, с който ще продължим добрия диалог в полза на гражданите". Това заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и кандидат за народен представител Димитър Бойчев.

Той заедно с водача на листата Ивелина Василева, кандидатите за народни представители Снежина Маджарова и Велина Арнаудова се срещнаха с членове на Съюза на слепите в Бургас. В дискусията взе участие и водачът на групата съветници от ГЕРБ в местния парламент Димитър Людиев.
"Изключително благодарни сме на Снежина Маджарова, на всички общински съветници от ГЕРБ, както и на народните представители, които винаги са ни подкрепяли и взимали присърце проблеми ни. Те неведнъж защитаваха важни за незрящите хора предложения в ОбС-Бургас, помагаха ни при организирането на различни инициативи и винаги са били готови да ни съдействат. Срещните ни с тях са се превърнали в традиция", сподели председателят на регионалния Съюз на слепите хора Бинка Монева.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас обсъдиха с присъстващите предстоящите инфраструктурни проекти в Бургас и по-специално тези в комплекс "Меден рудник".
"През последните години общината работи целенасочено за модернизацията на комплекс "Меден рудник" и резултатите са видими. Бяха открити болница, спортен комплекс и площадки, бяха облагородени и междублоковите пространства. ОбС-Бургас прие Интегриран план за възстановяване и развитие на Бургас 2014-2020 г. В него развитието на комплекс "Меден рудник" е приоритет чрез осъществяването на инфраструктурни проекти и обновяване на определени зони. Винаги сме готови да изслушаме вашите идеи и предложения, които да подобрят живота на хората със зрителни увреждания", коментира Снежина Маджарова.

Присъстващите посрещнаха сърдечно и водача на листата Ивелина Василева, която познават от многократните си срещи с нея по време на работата й като зам.-кмет по екология в Бургас. "Обществото трябва да полага усилия за интеграцията на незрящите хора и тяхното по-добро и спокойно бъдеще. Усилията ни са насочени към социалната сфера и пълноценното социално включване на хората със специфични потребности", сподели тя. Ивелина Василева и кандидатите за народни представители в откровен разговор с членовете на Съюза на слепите в Бургас обсъдиха и възможностите за стаж и професионална реализация на младите незрящи хора.
"Сред мерките, които са предвидени в тази сфера, са насърчаване на работодателите да наемат млади хора. При наемане на лица до 29 години, държавата плаща социалните осигуровки и по този начин стимулира бизнеса да се обърне към младите. Възможности за тях се откриват с програмата "Старт в кариерата", както и признаването на учебните стажове като трудови. По този начин ще се осигури пряка връзка между бизнеса и образователната система", сподели водачът на листата.

В края на срещата Бинка Монева връчи на кандидатите за народни представители Меморандум от Съюза на слепите в България с обобщени искания към 42-ото НС и избраното от него правителство на Р България.




Още по темата: общо новини по темата: 438
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: