Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветанов: Нито аз, нито Борисов сме зависими от някого!
Автор: Екип Burgas24.bg 12:28 / 27.04.2013Коментари (3)1539
© Burgas24.bg
Не съм нареждал подслушване на Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов на 15 април.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия повод изтеклите аудиозаписи вчера от анонимен източник, който ги прати на електронните пощи на някои медии. Анонимният подател твърди, че е участвал в подслушването на срещата по нареждане на Цветанов. Вчера Борисов заяви, че паралелна структура на МВР извършва незаконно подслушване.

На всичко това, което се случва в момента, в тази предизоборна кампания, като започнем от хронологията на внасяне на анонимния сигнал от Сергей Станишев, е видно, че отзад има някой, който ръководи и активира. Това са бившата Държавна сигурност, определени структури от криминалния контингент, посочи Цветан Цветанов .

"Това, че съм бивш шеф на МВР и знам много не значи, че трябва да говоря много, независимо че съм, в това си качество сега", каза Цветанов.

На въпрос кого подозира за последния теч на звукови файлове, Цветан Цветанов каза, че може да се направят конкретни предположения.

"Знаете за определени срещи, които излязоха в скандала, който се развихри, между Миро Найденов и Алексей Петров. Доколкото знам имало е среща и с Емил Димитров, където може би са планирали следващите си действия", допусна Цветанов.

Той призна, че се е виждал с Мирослав Найденов на рождения си ден - на 8 април.

"Поканих го, защото разбрах, че съпругата му е пуснала молба за развод", каза още Цветан Цветанов. На рождения ден бившият земеделски министър дошъл сам, не е бил придружаван от пиарката, с която от изтеклите записи стана ясно, че Найденов живее.

Тя е една от бившите му служителки, които спечелиха обществена поръчка от 50 000 лева, за да направят профили във Фейсбук и Туитър на Програмата за развитие на селските райони.

От изтеклите аудиозаписи стана ясно, че градският прокурор на София Николай Кокинов, който вчера подаде оставка, допуска, че тази жена може да свидетелства срещу Найденов.

Силата е, че нито мен, нито премиера (Борисов) може някой да ни държи в някаква зависимост от каквито и да било разговори, записани незаконно, за да могат да търсят човека и да го държат постоянно винаги разкрачен, заяви още Цветанов.

Целта е да няма втори управленски мандат на ГЕРБ, защото знаят има ли втори управленски мандат на ГЕРБ, има ли отново министър-председател Борисов, има ли отново вътрешен министър Цветанов, тази подкрепа, която я получаваме отвън и от обществото, ще се разпаднат, защото в БСП тепърва ще започват проблемите след изборите, допусна бившият МВР шеф.

"Ако го нямаше лидера Борисов тази обществена подкрепа 2005 г. от дейността си като главен секретар в рамките на четири години, смятате ли че щеше да има ГЕРБ. Направихме един много силен екип с него още 2001 г. и след това 2005 г.-2006 г. когато учредихме партията, той ми възложи тези организаторски качества да организирам и да направим работеща национално отговорна партия, която да защитава интересите на гражданите и да се бори срещу статуквото и тези зависимости, които е имало досега", добави той.

По думите му срещу всички политици, които досега са били на възлови места, е имало компромати и винаги са били държани в зависимост.

Този сценарий, който в момента се разиграва, е много възможно всеки един от тези, които в момента говорят срещу ГЕРБ, да са активирани точно по тази основа. Аз съм убеден, че този сценарий е разиграван и при Станишев, и при Костов и ги активира във всеки един момент", каза Цветан Цветанов.

Що се отнася до разследването срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров, Цветанов отново заяви, че му има огромно доверие.

"Той е бил винаги всеотдаен в работата, дисциплиниран, никога по никакъв повод не е превишавал правата си", защити го отново той.

Според Цветанов, когато един директор на борбата с организираната престъпност бъде атакуван по този начин, значи, че той си е вършил работата.

Бившият вътрешен министър каза, че се е чувал с Флоров скоро и той бил погнусен от случващото се.
За искането на социалистите Цветанов да се оттегли от политиката, бившият вицепремиер попита: "Станишев ли е кадровикът на тази държава?".

Според Цветанов Станишев е направил национално предателство спрямо българските служби с предаването на анонимния сигнал.

"Най-големият проблем в момента е, че се създаде институционално недоверие. Аз съм убеден, че и прокуратурата, и МВР са в много деликатна ситуация, а бяхме екип през последните четири години", каза още бившият министър.

Той заяви, че до изборите на 12 май очаква още компромати от всякакво естество. Цветанов беше категоричен, че никога не е очаквал, че някой ще запише премиера в дома му и че някой ще запише друг как ходи до тоалетната. В разпространените записи се чува включително и тоалетно казанче.




Още по темата: общо новини по темата: 438
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-н Плевнелиев и омбуцмана на РБ намекнаха някои неща. Не би трябвало да се нарушават личните свободи през 21 век.
0
 
 
Бойко е народен човек, казва си каквото мисли и буквално нещата които казва са такива каквито ги усеща и народа. Предизборната кампания на станишев е във форумите, където виждам е мобилизирал хлапета на по 16 години, които да пишат просто глупости - без аргументи, без факти.. просто каквото и да е , глупост срещу ГЕРБ да е
+1
 
 
И от вас вече нищо не зависи, Цецо...Толкова се оцапахте с тези скандали, че счупихте всички рекорди! Нашата България няма нужда нито от тебе, нито от Станишев или Доган!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: