Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Криза е, но доброто идва
Автор: Екип Burgas24.bg 09:52 / 01.03.2013Коментари (2)1879
© Burgas24.bg
Парите в българския футбол не са в изобилие, никой от отборите не стресна с трансфери и подготовка през зимата. И все пак - с пролетното време идва и доброто настроение. Затова всички клубни президенти заявиха в анкетата на "Стандарт" - очакваме по-добър втори дял на "А" група. Изключения направиха само гаврошовците от Перник.

Жалко, но ден преди да стартира на шампионата "Миньор" няма идея дали ще продължи да съществува до другия кръг. Пак само перничани отписват турнира за купата, всички други четвъртфиналисти ще гонят до дупка трофея. Похвално, най-вече за "Пирин" (ГД) и "Берое", които минават за аутсайдери, но пък играят един срещу друг и някой ще се промъкне на полуфинал. После - каквото сабя покаже.

В крайна сметка рулетката със стадионите изхвърли два клуба извън домовете им. "Етър" предприе странния ход да играе в Сливен. Там босовете няма да се радват на "народната" любов на търновци. Местните пък ще видят играчи от десет националности, като абсолютният хит е афганистанец!

В "Локо" (Сф) се утешават, че влакчето до Своге е удобно, а и на гарата там има прекрасна кръчма за съботен излет. Наздраве! И успех на всички през пролетта!

Въпросите

1. Как оценявате есента на вашия отбор?

2. Какво очаквате от пролетта?

Целим се във втора титла, ще е трудно

Кирил Домусчиев, собственик на "Лудогорец"

1. Есента беше успешна, след като успяхме да финишираме на първо място. Наистина имаше много атаки срещу нас, знаем откъде идват, явно така се действа в България.

2. От пролетта очаквам да е тежка. Ще се борим с "Левски", ЦСКА и "Литекс" за титлата и очаквам да я спечелим за втори път. Разликата между нас и останалите отбори не е чак толкова голяма. Всичко е възможно, затова и първенството е интересно.

Требъл и спонсор в дългосрочен план

Тодор Батков, собственик на "Левски"

Изпращаме една не много добра година. Трудно взехме квота за Европа и се представихме катастрофално там. Добрата новина е, че новият треньор Илиан Илиев, в когото имам пълно доверие, успя да се адаптира бързо и "Левски" направи добри игри в последно време. Оптимист съм за бъдещето.

2. За новата година си пожелавам на първо място - титла, купа и Суперкупа. На второ - по-добра и агресивна игра, с повече голове. Трето е реконструкцията на стадион "Георги Аспарухов". Четвърто, а може би и първо - нов спонсор, който да гарантира благосъстоянието на "Левски" в дългосрочен план.

Ицо и Стойчо да се оправят

Гриша Ганчев, собственик на "Литекс"

1. Аз с футболния клуб не се занимавам. Питайте Ицо Стоичков и Стойчо Стоилов. Стъпил съм на 2-3 мача за цяла есен.

2. Подсигурил съм "Литекс" финансово, Ицо и Стойчо да се оправят нататък.

Попречи ни бюрокрация

Димитър Борисов, съсобственик на ЦСКА

1. Есента се представихме под очакванията. Причините бяха и чисто бюрократични.

2. Нормално е да искам класиране над четвъртото място. Къде точно, ще видим. Целта е да играем в Европа. Купата винаги е цел на ЦСКА.

Ботевистите ще се радват

Цветан Василев, собственик на "Ботев" (Пд)

1. В общи линии съм доволен от представянето на "Ботев" през първия полусезон. Знаете, че тимът е новак в елита и идва от "Б", а преди това и от "В" групите. Окомплектовахме изцяло нов състав и в този ред на мисли класирането ни е добро. Убеден съм обаче, че можем повече. Ето защо бе назначен и Станимир Стоилов за треньор.

2. Очаквам през втория дял на шампионата да вдигнем още нивото си, както и точковия актив. Има какво да се желае и мисля, че ботевистите ще се радват, както на хубава и офанзивна игра, така и на победи в дербитата занапред.

Очаквайте неочакваното

Митко Събев, собственик на "Черноморец"

1. В ситуацията, в която се намира "Черноморец", това, което прави отборът, е уникално. Всички би трябвало да оценят работата на треньора, който прави всичко с много хъс.

2. През пролетта очаквам неочакваното. Проблемите са много и те ще продължат, докато холдингът не вземе някакво решение. Бившите ми съдружници веднъж казаха, че са го продали, веднъж, че не са. Трябва да се разбере собственици ли са на отбора и кой и как ще го управлява.

До края на първенството няма да имаме проблеми, но трябва да се мисли и за в бъдеще. Няма да привличаме нови играчи. Говорили ме с техническия щаб, че каквото отсеят от футболистите, които идват без финансови претенции, с това ще играем.

С шанс ще играем в евротурнирите

Веселин Марешки, собственик на "Локо" (Пд)

1. Разделям полусезона на "Локо" на два периода - лош, докато Емил Велев водеше отбора, и добър, след като го смених и назначих Стефан Генов. С втория направихме чудесни резултати и се затвърдихме на седмо място, което засега е максимумът. Отдалечихме се от дъното, към което се бяхме запътили с Велев и някои играчи.

2. От втория полусезон очаквам да подобрим още класирането и да сме поне шести. Плащам редовно и ако ни се отвори шанс, ще атакуваме Европа.

Целта е оцеляване, скачаме и за купата

Антонио Сакаджийски, председател на УС на "Пирин" (ГД)

Много съм доволен от есенния полусезон. Нашата цел е да останем в "А" група. И я изпълняваме по план. Вървим в правилната посока. Не залагаме на гръмка селекция. За парите, които даваме, резултатите на отбора са много добри. Най-важен е колективът, неговата сплотеност. Това ни помага в битката в "А" група.

2. Не отписваме турнира за Купата на България, искаме да продължим възможно най-напред в турнира. При нас няма гръмки обещания. Най-важното е да запазим нивото си от есента, но ще положим усилия да надградим над постигнатото.

След дъжда идва слънце

Венци Стефанов, президент на "Славия"

1. Дъждовен. Беше много облачно и много мокро. Неприятното е, че много отбори в "А" група смениха треньорите си, това не е нормално, но при тази криза и неприемливите резултати няма как.

2. Слънчево време. След толкова дъжд трябва и малко слънце. Не обичам да говоря за цели, но очевидно през Купата на България ще е шансът на "Славия" за успех в юбилейния сезон. В първенството изостанахме, което не е приятно, но пък всичко става. Важно е всички да са живи и здрави и с усмивки на лицата.

Разочаровахме, ще се поправим

Марин Маринов, изпълнителен директор на "Черно море"

1. Естествено, че най-точната дума за полусезона е разочарование. Представянето ни беше именно такова. Опитахме да променим нещата с треньорска смяна, но не се получи.

2. Надяваме се, че с новата рокада, която направихме, "Черно море" ще успее да направи една силна пролет в юбилейната си година и това ще бъде една добра предпоставка отново да се превърнем във фактор в първенството през следващия сезон.

Ставаме фактор в България

Инж. Николай Иванов, кмет на Враца, президент на "Ботев" (Враца)

1. Трудно начало и безкомпромисни, но точни решения след направения анализ, които дадоха резултат в оставащите две трети от есенния полусезон. Това стана с изключителното участие на врачанската футболна общественост, феновете и, разбира се, най-вече на футболистите и спортно-техническото ръководство. "Ботев" направи много добър финал на есента и зае място в класирането, което ми дава повод за оптимизъм.

2. Очаквам след зимната подготовка и предстоящата селекция отборът да бъде още по-конкурентоспособен. Категорично "Ботев" ще е сред отборите, които освен че ще играят добър футбол, ще са стабилен фактор в групата и спокойно ще запазят мястото си в първия ешелон.

Важното е да върнем доверието на публиката

Боян Боев, изпълнителен директор на "Берое"

1. За наше съжаление представянето на отбора през есента не бе задоволително и мястото ни в класирането не отговаря на нашите възможности. Светлият лъч идва от турнира за Купата на България, където се класирахме за четвъртфиналите. "Пирин" (Гоце Делчев) са преодолим отбор и се надявам, че там ще стигнем максимално напред. Разбира се, ще вземем всички мерки, за да подобрим и класирането си в първенството. За нас има и още нещо, което е важно - да върнем публиката на стадиона, защото тази игра е създадена заради нея и нашите фенове заслужават да гледат качествен футбол и победи.

2. Очаквам много повече като игра и резултати. Правим добра селекция и надявам се ползотворна подготовка, която да ни помогне в представянето през втората част на първенството. Целта ни е да надградим нашия отбор и не смятаме да се разделяме нито с треньора Петър Хубчев, нито с ключовите си футболисти.

Обречени сме без нов инвеститор

Росица Янакиева, кмет на община Перник

1. Няма как да имаме забележки към представянето на отбора, когато се намира в толкова трудно финансово положение. Клубът има почти 3 милиона задължения, много играчи вече отидоха в други отбори. Не само "Миньор" е в криза. Много от клубовете и в останалите градове се чудят как да вържат бюджета си.

2. "Миньор" е търговско дружество. Основният пакет акции са собственост на "Мини Перник - Открит въгледобив" на Христо Ковачки. Общината държи 11% от акциите. Управата на града направи максимални усилия и продължаваме да се опитваме да помогнем на отбора, но без нов инвеститор няма да стане. Водят се предварителни разговори, надявам се скоро да завършат успешно. Винаги съм се пазила да говоря с конкретни имена. Когато държа в ръцете си подписано намерение от страна на инвеститор, тогава ще го обявя. Засега обаче търсенето продължава.

Нямам по-слаба есен като шеф

Николай Гигов, собственик на "Локомотив" (Сф)

1. Есента беше може би най-слабият ни сезон, откакто съм в отбора, и това го показват резултатите. Причините са комплексни, най-важната е, че не си играем на стадиона.

2. Очаквам обаче през пролетта да изиграем най-добрия си сезон. Взехме 9 нови, сменихме треньора, а и рано или късно ще се върнем в "Надежда". Ако не го вярвах, нямаше да го казвам. Очаквам добър и приятен за феновете футбол.

Още по темата: общо новини по темата: 139
15.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
22.04.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много проста тиква си АКО.Да не си помак случайно.
-2
 
 
Идва доброто настроение и с уволнението на Дудука!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: