Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
УЕФА ни дава 20 000 евро за борба с уредените мачове
Автор: Екип Burgas24.bg 10:10 / 06.02.2013Коментари (7)1100
©
С годишен бюджет от 20 хиляди евро УЕФА ще субсидира БФС в битката с уредените мачове, пише вестник "Труд". Толкова са гласуваните пари за функциониране на офицера по почтеността. Такъв вече има и в БФС, името му е Димитър Христов. Бившият служител на МВР ще е на подчинение на ръководството на футболния съюз, а същинското начало на дейността му ще е през този месец, когато се чака първият му доклад. Ако БФС прецени, може да поиска по-сериозна сума за тази битка от държавни институции.

Христов ще посещава мачове, има правомощия да се среща с представители на клубове и служебни лица около двубоите. В контракта с него делегатите на БФС на мачовете ще трябва вече да изпращат докладите си по електронната поща и в срок до два часа след срещата, а не както досега - дни по-късно.

До офицера ще стигат и сигналите от УЕФА, които европейската централа разпраща по федерациите при наличие на съмнителни залози за мач на територията на съответната страна. Досега общо у нас са пристигнали 16 сигнала. Ще има и "гореща линия", където могат да бъдат давани сигнали към футболното ченге за съмнителни двубои.

"Офицерът" подготвя семинар, на който ще бъдат призовани футболисти, треньори, ръководители, делегати на БФС, съдии и лицензирани агенти. Той ще разясни възможните превантивни мерки срещу уредени мачове.

Преди десетина дни Христов бе на семинар на Интерпол в Рим, където съвсем ясно бе посочено, че основната фигура във фокус на организаторите на уредените мачове е футболистът. Специално внимание трябва да се обърне на играчите на ключови постове - обикновено вратари и защитници. Те са "мишена" и най-полезен съюзник на организаторите, защото най-лесно биха могли да манипулират резултатите. Най-доходоносните нерегламентирани и манипулирани залози в играта са головете - тоест в един мач да има под или над определен брой попадения. А кой би бил по-подходящ да осигури лесни голове в мача от вратаря (виж долу случая "Полексич" - б.а.)?

"Мишени" са и съдиите, а вече в организацията се вербуват и футболни агенти. Европол даде пример с практика да се предлагат на закъсали финансово отбори по няколко футболисти накуп (обикновено през зимния трансферен прозорец - б.а.). Вербуваният импресарио дава на клуба "Х" двама защитници и вратар при изгодни условия и така вкарва "вътрешни хора", и то на ключови постове. Така този тим вече е податлив на манипулиране на резултати, брой голове и т.н. в избрани мачове.

Над 311 милиарда евро на година са залозите само в Югоизточна Азия, където се смята, че е и централата на "синдиката", ръководещ черното тото. За глава на тази структура се сочи мистериозния Дан Тан, който оперира в Сингапур.

БФС иска среща с прокуратурата и МВР за по-ефективни действия срещу черното тото и уредените мачове. Досега не е имало специализирано звено или обучени служители за този проблем.

Още по темата: общо новини по темата: 139
15.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
22.04.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Перукан наздраве не-голяма но все пак лапаница
+1
 
 
Тези пари няма да отидат за спиране на корупцията. Напротив перуката ще уползотвори за насърчаване на черното тото. Та нали той самият го управлява заедно с промо грандовете("софийския елит").
-3
 
 
Има един-единствен български отбор, изхвърлен от УЕФА за 2 години за корупция и той се казва Ботев-Пловдив!
+1
 
 
20 000? бълха ги ухапала нашите перуки и т.н. то залога за някоко мача е само толкова
+1
 
 
Тези се шегуват. То само перуката на г-н. Перушан е по-скъпа от 20 000 Евро.
-3
 
 
На вниманието на УЕФА: Ботев Пловдив - Беласица Петрич 5:0 1:0 Апостол Попов 19 2:0 Ангел Манолов 41(а) 3:0 Георги Аврамов 43 4:0 Дормушали Саидходжа 63 5:0 Дормушали Саидходжа 78 27.09.2008г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: