Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
ЦСКА не е платил и стотинка на Черноморец за Платини
Автор: Екип Burgas24.bg 09:54 / 29.09.2012Коментари (0)1453
© cska.bg
В касата на Черноморец и вчера не влезе и сто­тинка от дължимото от ЦСКА. Известно е, че "армейците" имат ултиматум да се разплатят с клу­бове, агенции и фи­зически лица до 30 септември, за да спасят евролиценза си за следващите три години. Основ­ната част от дълга на клуба е по казуса с привличането на Мишел Платини от Черноморец от ля­тото на 2009 г. Бур­газлии чакат 500 000 лева само по главницата, като в тази су­ма не се включват всички наказателни лихви, които текат от години.

"Доколкото ми е известно, в касата на клуба все още не е влязла и стотинка от ЦСКА. Дължат ни 250 000 евро или половин милион лева само по главницата. Това не е сума, която може да се плати от днес за утре, като се има предвид кол­ко време от ЦСКА не са направили то­ва", заяви за "Меридиан Мач" адвокатът на Черноморец Кери Богоева.

"Ние доста си писахме с Лицензионната комисия на УЕФА, като сме ги уведомили няколко пъти за нашите претенции. Знаете, че от ЦСКА бяха завели дело срещу Черно­морец, което загубиха на всички инстан­ции, като на 7 декем­ври 2011 г. има ре­шение на Върховния касационен съд в на­ша полза", уточни Богоева.

Тя бе кате­горична, че ЦСКА са нарушили догово­ра за Мишел Плати­ни още три седмици след подписването му. "В контракта има изрична точка, че ако не се спази някой от сроковете за плащане, цялата сума става предс­рочно изискуема. То­ва става още на 30 септември 2009 г., като имаме нотари­ална покана ЦСКА да ни плати още от месец октомври пре­ди три години. Всич­ко след това са само увъртания и непрес­танни смени на по­зициите и различни версии на софийския клуб", каза адвока­тът.

От Черноморец отново уточниха, че не се борят срещу ЦСКА, а са за спаз­ването на правилата. "Обидно е клубове в България да фалират, да не получават лиценз, а ЦСКА, който има дълг от 5 млн. лева към НАП и 500 000 лева към Черноморец, винаги да минава между капките.

Две години поред те взимаха лицензи заради висящо дело с нас, което не беше взимано под внима­ние. Не знам обаче как получиха право да играят в "А" гру­па последния сезон, това е пълна загадка. Ясно е, че има вра­тички, които използ­ват, но трябва да има и някои, които да им помага да ги отварят, защото те винаги са на ръба на закона", завърши Кери Богоева.

Още по темата: общо новини по темата: 16
02.10.2012
02.10.2012
30.09.2012
30.09.2012
30.09.2012
29.09.2012
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: