Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Херо: Никога не бих станал треньор на ЦСКА
Автор: Екип Burgas24.bg 15:14 / 26.09.2012Коментари (1)1263
©
"Никога не бих станал треньор на ЦСКА, макар да ги уважавам. Те са голям клуб, с огромни традиции. Но за мене, ако си бил треньор на Левски, няма как да станеш треньор на ЦСКА- заради уважението на хората от клуба, в който си бил. Макар да е имало хора, които са работили и в двата отбора. Такъв пример е Георги Василев и аз знам, че той е обичан от феновете и на двата отбора, заяви старши треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров-Херо, който беше гост в рубриката Лигата на необикновените в Шоуто на Слави по БТВ.

Водещият му зададе въпросът дали не му е мъчно за състоянието на ЦСКА в момента, както и за факта, че Черноморец също е сред клубовете, които чакат пари от Българска армия. "Нямаме нищо лично против ЦСКА, но нещата са принципни и трябва да има ясни правила. И тези ясни правила трябва да важат за всички. А пък и нашият клуб си има достатъчно проблеми, за да мисля за другите отбори. Знаете, че сме принудени постоянно да продаваме най-добрите си играчи, за да оцеляваме и да си осигуряваме някакво спокойствие.

Треньорът беше попитан и как така открива чужденци, които идват без претенции и за малки заплати в България, а след това клубът ги продава зад граница. "Лесно е когато имаш пари да си направиш селекцията. Там дори можеш да си позволиш и неуспешен ход. Истината обаче е, че няма точна рецепта за това кой ще стане и кой не.

"За мен цел номер 1 е да има справедливост във футбола. Може би ракът ще го преборя, но със съдиите как ще се преборя, не знам, заяви Димитров. Опитният треньор, който два пъти е водил националния отбор, веднъж като част от екипа на Христо Стоичков, изрази приятната си изненада от играта на България срещу Италия и Армения. "В тези два мача националният отбор надхвърли моите очаквания. Но ми се иска те да продължат така, за да можем да говорим за трайна тенденция и израстване. Всички фенове и специалисти, в това число и аз, го искат.

Най-успешният треньор в момента в България говори също така и за здравословния си проблем, с който той се опитва да се справи. "Моята битка продължавам да си я водя, не може да се каже, че съм я победил. В момента съм в ремисия, знаете какво е това. Но аз вярвам, че ще победим. Димитров обаче няма да забрави началото на своето лечение, когато бил със съпругата си на преглед в софийска клиника. Тогава лекарят, който го приел за преглед, имал студенти при себе си.

И им дал пример, че на Херо му остава една година живот. "Просто не искам да влизам в детайли, но не мога да ви опиша как го приеха близките ми и семейството ми. Но ето, една година мина и аз съм доста по-добре. Повечето хора ме подкрепиха и аз останах приятно изненадан. Наистина видях, че хората са добри и състрадателни. Разбира се, имаше и негативни обаждания, но това е нормално за България, приема спокойно ситуацията около себе си треньорът. Аз знаех, че този проблем няма как да остане тайна. Затова и на една пресконференция съвсем спонтанно го казах. Целта ми беше да няма спекулации и да спася моето семейство от спекулации. Когато отидох на лечение във Виена, лекарят ми каза, че трябва да подтисна емоциите си и да огранича времето си на стадиона. Но аз му казах, че няма сила, която да ме откаже от футбола".

Димитров пожела бързо оздравяване и на друга емблематична фигура от днешния български футбол- Стилиян Петров, който той е наложил в националния отбор. "Със Стилиян Петров сме се чували по неговия проблем. Но той е силен характер и аз вярвам, че ще го преодолее и един ден се надявам да го видим отново на терена. Но ситуацията при него е деликатна и аз предпочитам да не му досаждам".

Още по темата: общо новини по темата: 16
02.10.2012
02.10.2012
30.09.2012
30.09.2012
30.09.2012
29.09.2012
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво Херо бори се няма да се даваме . И аз вече 2год се боря и вярвам , че още има години, които трябва да изживеем. Без да го мислим. Света е прекрасен.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: