Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Провалът в Европа, праща два български тима още в 1-вия предварителен кръг на ЛЕ
Автор: Екип Burgas24.bg 12:07 / 20.08.2012Коментари (2)1240
©
Тоталният провал на родните ЦСКА, Левски, Локомотив Пловдив и Лудогорец в евротурнирите през това лято може да има унищожителни последици върху клубния български футбол. Толкова паднахме в ранглистата на УЕФА, че догодина два от четирите ни представителя започват участието си от унизителния първи предварителен кръг, пише "Меридиан Мач". 

Както е известно, в него участван най-големите слабаци от еврочуастниците на континента. Записаната едва една победа в осем срещи на четирите ни евроучастника ни лиши от възможността да повишим националния коефициент, който определя статуса на клубовете в различните квалификационни кръгове. България на 28 място в ранглистата за следващото издание на евротурнирите. Този факт със сигурност ще обърка тотално подготовката на два от представителите ни в Европа, които няма да проведат нормална подготовка.

Отново шампионът ще играе във втория предварителен кръг на Шампионската лига, където успее ли да преодолее своя противник си гарантира участие минимум в плейофа за групите на Лига Европа, а втория и третия в класирането ще започнат от най-ниското стъпало в Лига Европа, а не както досега от втория предваратилен кръг. В него ще започне участие носителят на Купата на България.

Най-сериозните противници на сребърните и бронзовите медалисти на "А" група за сезон 2012/2013 година ще бъдат от Македония, Литва, Молдова или Албания. Четирима от представителите на "А" група - Левски (коефициент за следващо издание 11,950), ЦСКА (8,450), Литекс (7,950) и Черно море (4,450) биха били поставени и във втория предварителен кръг, ако стигнат. Всеки друг участник отива в урната на непоставените. В това число влиза и Лудогорец, който изигра два страхотни мача с Динамо Загреб, но отпадна заради липсата на шанс и не успя да натрупа коефициент.

Това на практика означава, че тим извън Левски, ЦСКА, Литекс, Черно море трудно ще прескочи втори предварителен кръг и още в края на юли ще бъде аут от евротурнирите.

Според разчета на УЕФА следващото лято най-привилегирован ще бъде носителят на Купата на България или оторът, който участва от тази квота. Той ще започне директно от втори предварителен кръг. И ако се казва Левски, ЦСКА, Литекс или Черно море ще бъде поставен. При определено стечение на обстоятелствата "червени" и "оранжеви" могат да попаднат при силните преди жребия и в трети предварителен кръг. "Сините" пък 99 процента биха били поставени в него.

Още по темата: общо новини по темата: 139
15.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
22.04.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добра новина! Така най-накрая "родните грандове" ще имат шанс да запишат по една победа срещу някой селски отбор от Албания!
на 22.08.2012 г.
0
 
 
започваме с купата и почваме набиране на клубен коефициент :-)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: