Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черноморец-Бургас поиска оставката на Боби Михайлов
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 24.07.2012Коментари (2)1895
©
На днешната извънредна пресконференция, ръководството на бургаския клуб поиска оставката на президента на БФС, заради системно погазване на интересите на "Черноморец-Бургас". На срещата присъстваха Прокуриста на клуба Пламен Киряков, Старши треньорът Димитър Димитров и адвокатът на клуба Кери Богоева.

"Ръководството на ПСФК "Черноморец-Бургас" настоява президентът на БФС - Борислав Михайлов да подаде незабавно оставката си, поради невъзможността да се справя с управлението на БФС, съобразно с действащите нормативни актове", заяви Киряков.

Изпълнителният директор на клуба продължи: "Случаите, в които пряко е засегнат ПСФК "Черноморец-Бургас" са 3: Първият е с промяната на регламента на финала за купа България. Вторият е случаят "Анисе" и третият е т.нар. случай "Платини" - с неправомерното издаване на лиценз на ЦСКА за участие в първенствата и турнирите, в продължение на 3 години, при неизпълнение на задълженията по трансферния договор на Платини. 

Първата причина, която бе изтъкната бе пренареждането на участниците за участие в европейските турнири. Съобразно с действащите наредби за първенствата и турнирите, в Лига Европа участва клубът, който е класиран на най-предно място в класирането на шампионата на страната, след всички клубове, които са се класирали за Лига Европа. Без да има промяна в приетата от изпълкома наредба, с едно неподписано писмо от сочените като негови автори лица, за които пък не е ясно в какво качество изменят регламента, още повече година по-късно след приемането на наредбата от ИК, се прави промяна в регламента за участие в европейските турнири. 

"По този случай ние сме твърдо убедени, че сме в правото си и ще заведем съдебни дела срещу БФС, като ще търсим имуществена отговорност от централата" заяви Киряко
©
в.

Вторият случай, дал основание за исканата оставка, който придоби скандална известност, е казуса "Анисе". На 31.01.2012 година БФС излезе със становище, че договорът на Анисе е прекратен без основателна спортна причина. От спортно-техническата комисия е взето становище, което твърди, че който и клуб да сключи договор с него, ще бъде санкциониран. Потвърждава се позицията, която и клуба имаше, че договорът е прекратен без основателна причина и следва да се приложи разпоредбата на член 45-ти, алинея 2-ра от Правилника за статут на трансфера на играчите на БФС, който създава презумция, че футболният клуб, т.е. "ЦСКА", сключил договор с футболист, който е прекратил договора си без основателна причина, следва да понесе за това спортна санкция. 

Санкцията е конкретно определена: Забрана за картотекиране за един трансферен период. Още повече в член 42-ри от същия правилник е предвидена санкция и за футболиста, който трябва да понесе спортна санкция - да бъде лишен от състезателни права за определен период.

Третият случай е отново скандално известен - "Платини", и по-конкретно лицензирането на "ЦСКА" при наличие на задължения. От Лицензионната комисия на БФС са нарушени правилата за национално клубно лицензиране на УЕФА. ПСФК "Черноморец-Бургас" ще поискаме от УЕФА да бъде разгледана работата на лицензионната комисия в последните 3 години и ако бъдат установени нарушения, в които ръководството на клуба не се съмнява, да бъде отнет лиценза и, т.е. правото на Комисията да лицензира българските отбори. 

"Предпочитаме контролът да бъде осъществяван директно от комисията в УЕФА, защото това, което прави БФС и комисиите е реално да узаконява беззаконията", с това завърши изпълнителният директор на бургаския клуб.
Още по темата: общо новини по темата: 94
09.10.2012
05.10.2012
01.10.2012
22.09.2012
22.09.2012
20.09.2012
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Киряков корумпирно адвокатче целия си оцапан до ушите в ла*на и пак лаеш ако не беше Перуката трябваше да ви извадят от А група! Видяхме те какъв президент си поставено лице което идея си няма за футбола и неговото управление!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: