Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Киряков: ЦСКА няма място нито в Европа, нито в шампионата на България
Автор: Екип Burgas24.bg 11:26 / 18.07.2012Коментари (2)1910
©
Прокуристът на Черноморец Пламен Киряков даде обширно интервю пред "Тема Спорт". В него той говори за задълженията на ЦСКА за Платини, за казуса "Анеси", както и още интересни теми, свързани с бургаския клуб.

Г-н Киряков, докъде стигнаха нещата с уреждането на взаимоотношенията на Черноморец с други клубове?
Дължат ли ви нещо и имате ли вие да давате на някого?


- Към настоящия момент Черноморец успя да покрие всичките си висящи задължения, които лицензионната система стриктно следи. Поради тази причина взехме лиценз. Относно задълженията, които други клубове имат към нас от много време, ще кажа, че все още е висящ спорът за Мишел Платини. ЦСКА упорито продължава да не плаща. В началото на годината сме сезирали лицензионната комисия в България, както и тази на УЕФА. След това имаше невярно предадена информация на централата. Знаете, че бе направена проверка на ЦСКА от УЕФА и им бяха наложени санкции. Явно обаче няма резултати от тях. Твърденията на Димитър Борисов преди време бяха, че те ни дължат пари за Платини, но те ще бъдат изплатени до 30 юни, когато е срокът на последния падеж. И досега обаче ЦСКА не са платили нищо. Точно затова в петък изпратихме писмо до лицензионната комисия на УЕФА, в което фиксирахме, че проблемът все още не е решен. Отново обаче имаме съмнения, че информацията за червените, която е подадена към евроцентралата оттук, е изкривена и невярна. За това, какво са дали ЦСКА и БФС, не мога да говоря, тъй като не разполагам с документите им. Самият факт, че плащания не се извършват, говори за манипулация. Ако бъде разгледан случаят, няма как да бъде прикрито какво ни дължат.

Колко точно пари ви дължи ЦСКА?

- 273 000 евро по първоначалната сума от 510 000 евро без ДДС за Платини, както и още 300 000 от преминаването му в Динамо Букурещ. Дори и да се позовем на това, че не бе дошъл падежът, както казваха от ЦСКА, сега всички минаха, а те още не са платили. Оттук нататък е ясно, че БФС трябва да вземе мерки. Няма как просто. Ако ЦСКА получи лиценз за Европа, ще бъде ясно, че е прикрита информация от самото БФС.

Кой има интерес от цялата тази работа?

- ЦСКА е голям клуб. Ясно е, че тяхно изваждане от евротурнирите или А група няма да е добре за българския футбол. Но докато грандовете не започнат да спазват правилата, няма как да се очаква да правим добър продукт. Не може законите да важат само за малките клубове, а големите да правят каквото си искат и да получават подкрепа от БФС. Правилата трябва да са еднакви за всички. Сигурен съм, че ако Черноморец бе в положението на ЦСКА, отдавна нямаше да има лиценз.

Очаквате ли ЦСКА да остане без лиценз?

- Няма абсолютно никакво обяснение защо ЦСКА ще играе в Европа. Те нямат място и в шампионата на България. Задълженията им не са само към нас.

БФС се произнесе, че ще картотекира Анеси в ЦСКА. Редно ли е това според вас?

- БФС може да го картотекира за ЦСКА. Според чл. 45, ал.2 от наредбата обаче те веднага трябва да получат забрана да картотекират нови играчи в рамките на един трансферен прозорец. Подали сме такава жалба, но БФС не се произнася. Нямаме отговор от тях. Чудно ми е кога ще получим.

Опитвали ли са се от ЦСКА да откраднат и друг футболист на Черноморец по същата схема като тази с Анеси?

- Не мога да кажа, че са се опитвали да процедират по този начин и с друг футболист. Но не е изключено. Може би има неща, които не знам.

От ръководството на червените влизали ли са в преговори с вас за играчи, защото се говореше за интерес от тяхна страна към Стоян Колев?

- Не. Официални разговори между нашите клубове не са се водили. Като изключим днес (б.а. - вчера), когато се опитаха да уредят нещата около Платини, но не се получи. ЦСКА поиска нова отсрочка и обещаха, че парите ще бъдат платени. Но това няма как да стане. Условията им не бяха изгодни за нас. Ние държим за точното изпълнение на договора от 2009 г. Искаме цялата сума по трансфера да бъде изплатена и тази от препродаването на Платини в Динамо Б.

Имахте и спорове по ДДС-то на трансфера...

- Нямаме претенции за ДДС-то. Между нашите клубове няма висящи дела. Това е още един аргумент, че ЦСКА не трябваше да има лиценз.

Как стоят нещата в Черноморец?

- Благодарение на треньора и политиката, която водим, финансово отборът започва да се стабилизира. Ще минат още години, докато реално започнем да мислим за развитието на тима. В момента мислим за оцеляването на клуба. Естествено част от проблема са сумите, които ЦСКА не покрива. Вместо да си получим парите и да ги ползваме, заради липсата им ние просрочваме плащания, начисляват ни се наказателни лихви.

Ще се наложи ли продажбата на други водещи футболисти, след като се разделихте с Шаешу?

- Нямаме избор и това трябва да е ясно. Просто нямаме възможност да задържим футболисти, за които се дават добри пари. Шансът на Черноморец да излезе от тази криза са продажбите и подкрепата на акционерите.

Говореше се, че Кирсан Илюмжинов ще влезе в клуба...

- Това е тема, която не мога да коментирам, защото г-н Илюмжинов не е акционер в Черноморец. Такъв е "Петрол Холдинг" и Община Бургас. Те са колективен орган на управление.

С оглед реалната ситуацията, в която се намирате, поставяни ли са цели на Димитър Димитров?

- Винаги ще си поставяме цели. Изпълнението им обаче ще го анализираме впоследствие. Колко реални ще бъдат те, до голяма степен зависи от това, каква селекция ще бъде направена. Черноморец винаги ще играе за призово класиране. Надяваме се да открием нови звезди, които впоследствие да трансферираме. Това е начин да оцелеем.

Още по темата: общо новини по темата: 94
09.10.2012
05.10.2012
01.10.2012
22.09.2012
22.09.2012
20.09.2012
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
само се плюнчи тоя плешивия, нищо друго
0
 
 
Г-н Киряков,вместо да говорите само за лиценза на ЦСКА,защо не се погледнете какъв продажен клуб сте.Легнахте на Лудогорец и пред камерите с Домуса си правите мими,все едно че нищо не е станало,при положение че Пастата в този мач ви закопа.След това лягате на Локо Сф.,за да вкарате Левски в Европа.И вие сте тръгнали да говорите за морал и пари.Парите са в Европа,а не в продаването на мачове!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: