Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Георги Андонов: В Черноморец се отнесоха лошо с мен
Автор: Екип Burgas24.bg 11:47 / 24.02.2012Коментари (0)1533
©
Георги Андонов вече е играч на Берое. Нападателят говори пред "7 дни спорт" за трудния си престой в Черноморец и отношението към него от страна на бургазлии. Андонов сподели също, че се радва много от връщането си в Стара Загора и ще помогне на тима с играта и головете си да се спаси от изпадане. Стрелецът коментира както проблемите на българския футбол, така и отлагането на първия кръг.

- Жоро, как се чувстваш след тежките тренировки, които проведохте на лагера в Турция?
- Чувствам се добре, но аз изтървах почти цялата зимна подготовка. Знаете моя случай в Черноморец. Като дойдох в Берое, започнах да тренирам, изкарах няколко дни, но получих тежка контузия и сега пак съм извън строя.

- Каква е диагнозата на травмата и колко време ще си извън терените?
- Диагнозата е частично разкъсани връзки на глезена. Тежко е и по първи данни ще почивам около месец, но се надявам да съм готов по-рано от предвиденото. Все пак не е лека контузията и е нужно време да се оправя.

- А в Черноморец води ли подготовка с клуба, или самостоятелно се готвеше?
- Да, сам си тренирах. В началото почнах със съотборниците си, но на десетия ден ме отстраниха. И оттогава си тренирам сам, но колко може и какво да тренирам, освен да въртя обиколки на стадиона или в парка.

- Какво е чувството да се върнеш отново в Стара Загора и да облечеш екипа на Берое? Със зелено-белия екип дори спечели Купата на България.
- Всичко е нормално, позната ми е обстановката. Добре се чувствам и се надявам да заиграя отново толкова силно с екипа на Берое и да вкарам много голове.

- Докога е договорът ти с клуба?
- Подписал съм за 2 години и половина.

- Има много нови момчета от периода, когато ти беше в Берое. Какво е отношението им към теб?
- С новите момчета се познаваме от мачовете, които съм играл срещу тях. Все пак сме в едно първенство, нищо че сме в различни отбори. Чужденците също са много добри момчета. Колективът в Берое е на ниво, първите ми впечатления от отбора са такива.

- До къде според теб може да стигне Берое тази година?
- Като гледам класирането, тази година за нищо не можем да се борим, освен да не изпаднем
И вече евентуално от лятото ще има поставени по-високи цели към нас. Като се вземе и още някой друг по-качествен футболист, може да се преборим и за нещо повече и отново да погледнем към мачовете в Европа.

- И в предишния ти престой, и сега треньор ти е отново Илиан Илиев. Какво е мнението ти за него и за отбора като цяло?
- Не искам да коментирам наставника на тима. За момчетата мога да кажа, че колективът е добър, както и футболистите. Въпросът сега е как ще изглежда отборът през пролетта?

- Зачекнахме темата за Черноморец. Отначало беше неизменим титуляр, после седна на пейката, а сега те и разкараха. Разкажи какво се случи в Бургас и защо се държаха некоректно с тебе там?
- Да, това е най-странното, че както играех и изведнъж ме отписаха. Дойде зимната пауза. Имах разговор с треньора на тима Димитър Димитров-Херо, че ще подмладява състава и аз нямам място в него. Един вид, че съм вече стар, а аз съм на 28 години. Моите уважения, но в Черноморец има играчи, които са на повече от моите години, и още са там, а мен ме изгониха. За мен това са ми най-силните години, но той не бе на това мнение явно. Младите били с приоритет и ще се разчита на тях, ми обясни Херо. След това ми каза - говори с Пламен Киряков да видим как ще се разделяме. След този разговор ме отстраниха от отбора и не ме взеха на лагера. Имаше оферти към мен, но те поискаха много пари, които спираха отборите. Това не бе коректно от тяхна страна. Махат ме от тима, а не ме оставят да отида в друг отбор. Имах още 6 месеца договор с бургазлии. И дори да бях останал там, трябваше до лятото само да тренирам. Аз не им търсих никакви компенсации до края на договора или да съм искал да ги съдя. Не. Просто исках да си намеря друг отбор, щом не ме искат.

- Вие бяхте няколко футболисти, които Херо обяви за ненужни. Всички други разтрогнаха по взаимно съгласие, само теб те оставиха. Някакво лично отношение ли има към теб?
- Не знам и аз. Всички си тръгнаха, само с мен се заяждаха и до последно казаха, че без пари няма да ме пуснат.

- Имаха ли да ти дават забавени заплати и от това да ги е било страх, че може да ги съдиш?
- Една заплата само. Това беше другото странно нещо. Те ми плащаха на мен дори като не тренирах с отбора. Дават ми пари, а ми заявяват, че няма да ме ползват. Не искам да си спомням повече за този период в Черноморец. Радвам се, че всичко вече е минало.

- Отложиха първия кръг от старта на "А" група. Какво мислиш ти по този въпрос?
- Това е много добре за здравето на футболистите. Много ми е странно едно нещо. Защо не отложиха цялото първенство с една седмица, а само първия кръг като ще го вместят помежду кръговете. Махат първи кръг и почват от втори. Добре, отложи го, но почни пак от първия. Явно някои отбори имат изгода от това отлагане на старта, защото има доста възлови и интересни двубои.

- Чувал ли си за Черната книга на Източна Европа? Там се пише за проблемите на футбола от този регион, като се допитват до футболисти, които играят в първенството. Нашите играчи заявиха, че тук проблемите са забавянето на заплатите или липсата на такива и уговорените мачове. Твоето мнение какво е?

- Много са проблемите, не един и два. Нямаш бази, нямаш терени, няма качествени треньори в школите и отдолу нищо не излиза. За какъв футбол да говорим? Взимат се чужденци на килограм с малки изключения, разбира се. А да не говорим какви пари получават.

С какво чужденците са повече от нас, та да взимат 5 пъти повече?
За заплатите какво да кажа, положението е плачевно. Като изключим 4-5 отбора, всички други тимове бавят възнагражденията или изобщо не ги дават. Ти разчиташ на тези пари. Направил си си сметка, теглил си кредит за апартамент или кола и като от клуба не ти дават пари, какво се случва? В главата ти тогава не е футболът, а само как ще оправиш сметките, които се трупат. Има футболисти със семейства, изхранват деца и като не му платиш два месеца на този играч, какво да прави? Трагично е положението!


Още по темата: общо новини по темата: 157
10.03.2012
10.03.2012
10.03.2012
09.03.2012
08.03.2012
03.03.2012
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: