Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Георги Андонов: Черноморец не ме иска, но и не желае да ме освободи
Автор: Екип Burgas24.bg 13:31 / 01.02.2012Коментари (3)1569
©
След Анисе Абел, който избяга в ЦСКА, втори футболист на Черноморец се оплака от отношението на клуба към него. Това е нападателят Георги Андонов, който се съгласи да говори за премеждията си пред Sportal.bg. Играчът, който не е желан от наставника Димитър Димитров и изпълнителния директор Пламен Киряков, заяви, че ако до петък бургазлии продължат да се гаврят с него, ще прекрати едностранно своя контракт по вина на клуба. Ето какво каза Андонов пред нашата медия:

Разбрахме, че имаш сериозен проблем с Черноморец. Би ли разказал за какво точно става въпрос?
- Проблемът не е, че не съм желан в Черноморец, а в отношението на клуба към мен. Не ме искат, но и не желаят да ме освободят, дори по взаимно съгласие. Нещата за мен са много лоши и може сериозно да ми навредят на кариерата.

Разкажи по-подробно, защото твоят случай е доста смущаващ, а в същото време ти си вторият футболист който се оплаква от отношението на ръководството. Хората остават с впечатление, че играчите на Черноморец не са футболисти на отбор от 21 век, а някакви роби...
- След като ми казаха, че няма да разчитат на мен Пламен Киряков ме извика и ми нареди да започна тренировки с Черноморец (Поморие). Аз му поисках писмена заповед за това негово решение. Той отговори, че ще ми даде разрешение. Т.е. все едно аз искам да отида в Поморие, а не, че Черноморец (Бургас) ме гони. А аз не искам да ходя там, те настояват за това. Обявих му, че няма да отида в Поморие и тъй като имам договор за още 6 месеца с Черноморец (Бургас), ще замина на лагер с тях. А той ми заяви: "Прави каквото искаш."

После какво стана?
- Обадих се на човек от спортно-техническия щаб и му казах, че ще се присъединя към лагера на отбора, защото имам договор с този клуб, а и работата ми е да тренирам. Той ми каза следното: "Не, не се качвай. Херо не те иска. Моля те, не идвай! Тренирай сам или със Златко Янков.

Ти какво направи?
- Свързах се с Херо и го помолих да се присъединя към лагера и да тренирам с отбора докато се разберем с ръководството. Той ми каза: "Да, разбира се. Ела! Няма проблем." Тренирах с отбора през последните три дни от първия подготвителен лагер и два дни след завръщането на отбора в Бургас. После, една сутрин си приготвям багажа за втория лагер и пристигам пред автобуса готов за тръгване. Тогава дойде един от помощниците на Херо и ми каза: "Ти няма да пътуваш с нас. Повече не може да тренираш с отбора".

Нали Херо ти е разрешил да тренираш?
- Явно е размислил.

Добре, не те искат. Ти защо не напуснеш?
- Не мога. Хем не ме искат, хем не ми дават да разтрогна. По три пъти на ден ходя при Киряков и настоявам да прекратим договора. Вече съм готов да го прекратя и по взаимно съгласие, но те казват "Не". Контрактът ми изтича след шест месеца. Херо не ме иска и не ми разрешава да тренирам с отбора, но в същото време настояват да получат 25 000 долара от друг клуб за мен и тогава щели да ме пуснат. Имам чувството, че нарочно желаят да ми съсипят кариерата и да ме откажат от футбола.

Имаш ли да получаваш пари?
- Една заплата и няколко премии. Втората заплата ще ми я дължат в края на месеца. Всички играчи ги пуснаха - само мен не. Но тези, които разтрогнаха, имаха да получават по няколко заплати.

Ти какво ще предприемеш?
- Реших да дам това интервю, защтото съм отчаян. Не съм очаквал подобно нещо от Черноморец. Мислех, че тук се работи коректно. Писна ми да ме разиграват. С футбол си изкарвам прехраната и не мога да си позволя да не тренирам и играя. Тъй като опитах всички варианти да се разберем като приятели, искам да се обърна чрез медиите към ръководството на отбора и да им кажа следното: "Щом така действате, ви давам срок до петък. Не се ли разберем, ще прекратя договора си по вина на клуба. Другият вариант е да ме върнете в отбора и да тренирам с него - имам право да се подготвям с тима.

Защо Черноморец не иска да се раздели с теб? Да не би да са разбрали, че ще отидеш в друг клуб и искат да провалят преминаването ти?
- Имаше възможност да започна с друг отбор, който дори беше готов да плати някаква сума, но Черноморец провали преговорите, тъй като поиска повече пари. Честно казано нямам никаква представа защо така постъпват. Не съм направил нищо лошо на клуба. Напротив. Винаги съм играл със сърце за този отбор. После ръководството се оплаква, че Анисе им бил избягал. А те как действат? Ние не сме ли хора, не храним ли семейства?

Още по темата: общо новини по темата: 157
10.03.2012
10.03.2012
10.03.2012
09.03.2012
08.03.2012
03.03.2012
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 01.02.2012 г.
0
 
 
Вие все пак сте известни от 2005 г. насам в цяла България, като феновете , които безрезервно подкрепят всяка простотия на ръководството си . Самият Андонов твърди , че му дължат една заплата и няколко премии ...Тоест не са му плащали от както е в лоши отношения с отбора.
0
 
 
Не съм съгласен с Андонов. Съвсем нормално е отбора да поиска трансферна сума за играч, чийто договор не е изтекъл. 25 000 в никакъв случай не е заробваща, а по-скоро символична сума за съвсем нелош футболист като Андонов, явно предвид изтичащия му контракт. Ясно е, че Берое му мътят главата да мине при тях без пари, ама не става така, да се изръсят малко, още повече че както и самия той казва всичко като плащане от страна на Черноморец му е било точно.. Дано всичко се развие добре и се разделят като пичове, защото Андонов винаги е играл тук със сърце и го заслужава. А още по-добре е да остане и да продължи да играе за нас.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: