Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Йордан Йовчев - герой! Отива на шеста олимпиада
Автор: Екип Burgas24.bg 10:43 / 11.01.2012Коментари (40)618
© Burgas24.bg
Йордан Йовчев отива на олимпиадата в Лондон. Така сътвори уникалното постижение да е единственият в цялата история на този спорт мъж, участник на 6 поредни олимпиади. На квалификационния турнир в Лондон най-добрият ни гимнастик, който на 24 февруари ще навърши 39 години, се движеше 13-и след първия поток (33 състезатели) със сбор от 82.698 т. На прескок пловдивчанинът получи най-висока оценка - 14.966, а на халки - 14.600 т.

По регламент най-добрите 30 получават визи за игрите. Тези състезатели, които са преди Йовчев и спорят за отборна квота, отпадат от сметките на индивидуалното подреждане.

"Йовчев изигра перфектно съчетанията си и на 99 процента си осигури участие на олимпиадата - заяви Красимир Дунев, вицепрезидент на федерацията ни и старши треньор на отбора. - Но трябва да изчакаме края на състезанието."

С първа оценка е французинът Сирил Томасон (87.631). Спечелилите визи за Лондон станаха ясни късно снощи. А в сряда е надпреварата при жените, където ще стартира Ралица Милева.

Източник: в. "Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Такива сме си ние цяла държава и само от герои се състои
0
 
 
Благословенни сме с талантливите си спортисти , удоволствие е да четеш подобни новини .Това са посланниците ни пред света за жалост условията в БГ. не са на ниво но с воля и амбиция прослават БГ.
0
 
 
заради такива хора се гордея,че съм българка
0
 
 
Можем само да се радваме, че имаме такива спортисти като Данчо Йовчев! Желая му от сърце успех! В Лондон, без значение дали ще е на стълбичката, ще покаже какво може човешката воля и желанието за победа!! Когато го ощетиха в Атина плаках от безсилие и обида!! Има възмездие и Данчо ще го докаже!!
+1
 
 
Нека ПУ не спи,а да го направи и него доктор хонорис кауза!Подкрепих ги за Стоичков,не разбрах врътката с Анчелоти,но тук спор мисля,чче не трябва да има!Може да преподава мъжество,джентълменство,уникален професионализъм и т.н...
+2
 
 
Йордан Йовчев не е звезда в спортната гимнастика. Той е легенда! За съжаление, у нас вече трудно ще се създаде подобен атлет. Разбира се, той заслужава да отиде и на тази олимпиада. Това, което прави, е истински подвиг! Може би не знаете, но той има много сериозни здравословни проблеми заради дълго продължаващата си спортна дейност. Без да си инжектира специални медикаменти, той не може дори да се здрависа с вас. Смятам, че след тази олимпиада трябва наистина да се откаже и да си гледа здравето.
+2
 
 
Велик спортист!Велик човек!Успех и всичко най-добро Данчо!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: