Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Кишишев: С мен и Бербатов щеше да е по-добре
Автор: Екип Burgas24.bg 09:57 / 01.09.2011Коментари (0)1301
©
Радостин Кишишев е човекът, който може да говори много, когато става въпрос за мач между националните отбори на България и Англия. Тинката има 88 мача за представителния ни тим. Познава добре англичаните, изкара цели 8 години на Ост­рова в отборите на Чарлтън, Лийдс и Лестър. След като се върна в Литекс и стана шампион през 2010 г., ветеранът изигра един сезон и с екипа на Брайтън. Кишишев има три мача срещу Англия, в кои­то записа две равенства и една загу­ба. Настоящият играч на Черномо­рец говори за предстоящия двубой между Бъл­гария и хората на Фабио Капело.

Г-н Кишишев, предстои мач на България с Англия. Според Лотар Матеус имаме сили да победим. Вие на същото мнение ли сте?
- Ако трябва да гледам реално на нещата, трудно може да се надяваме на пълен успех. Но все пак всичко е възможно във футбола, не се знае как ще се развие мачът в петък. По-скоро можем да се надяваме на равенство, което в случая ще е с цената на побе­да, на голям успех.

Кои са най-силните страни на съ­перника и къде са слабостите?
- Големият плюс на Англия е техни­ят селекционер Фабио Капело. На всички е ясно, че италианецът е един от най-добрите в света. Най-силно­то звено е нападението. Притежават един голям лидер в лицето на Уейн Рууни. В момента имат доста контузени, но има кой да ги замени.

В Англия как гледат на този мач?
- Като на такъв, който е почти спечелен, преди да е започнал. Не бих казал, че ни подценяват, но с оглед показаното от България в последните години са спокойни за двубоя в София. Няма как хората да имат респект от нас, след като падаме от кой ли не. Това са реалностите.

Щеше ли да е по-лесно, ако в ти­тулярния състав на България за та­зи среща фигурираха вашето име и това на Димитър Бербатов?
- Със сигурност щеше да е друго, да е по-добре. Разбира се, няма гаранция, че България ще е победител, но с опи­та, който имаме, можеше да помогнем много. Доказали сме се с годините. Хубавото е, че Матеус не робува на имена Други селекционери едва ли щяха да викнат футболисти извън трите ни водещи отбора Литекс, Левски и ЦСКА. Германецът заслужава адмира­ции за това.

И Все пак, не смятате ли, че ня­кои играчи получават прекалено много шанс в националния, а други -никакъв?
- Има и такива, бих казал дори с прекалено много доверие към тях. Та­кива, които не са заслужили да са в на­ционалния отбор. Винаги е имало, не само в момента. Момчетата, кои­то си извоюваха правото да бъдат част от представителния ни отбор с доказване на терена, са Цветомир Цонков и Георги Божилов. И двамата заслужават да са национали. Цонков е най-добрият играч на Черноморец. За мен именно той е човекът, когото търсим от доста време за партньор на Стилиян Петров в центъра на терена. Цве­томир е най-големият черноработ­ник в цялата А група. С извинение, мо­же и да обидя някого, но няма по-добър вътрешен халф от него в първенството.

Коментарът Ви за скандала В Минск?
- Много се преувеличиха нещата. Въпросните футболисти са имали забрана да не напускат стаите си. Това е прегрешението им. Но не смя­там, че са направили нещо толкова лошо, че да се вдига такъв шум.

Кои от младите български фут­болисти Ви правят най-голямо впе­чатление? Реално ли е скоро друг да повтори вашата кариера в Англия, тази на Бербатов, Мартин Петров и Стилиян?
-Дано да стане, но не виждам как. За голямо съжаление няма такива, ко­ито да ми правят впечатление. Просто в България нямаме поглед за младите. Трудно ще видим друг след Бербатов в Манчестър Юнайтед, в Барса, Реал или другите европейски грандове. Това е жестоката истина.

Ами Спас Делев?
- Какво за Спас Делев? Толкова си може момчето. Трябва още много да работи, защото има доста пропуски. Лошите навици, които е натру­пал през годините, преди да започне професионален футбол, трябва да се изчистят, да се коригират. Мисля, че вие, медиите, много вдигнахте това момче. Смениха се доста селекционери и футболисти в националния отбор, но нещата не се оправят.

Защо става така, кои са виновни­ците?
- Очакванията са прекалено висо­ки, от всички - ръководители, ме­дии, фенове. А жестоката истина е, че просто нямаме добри футболисти. България вече не раждата­кива и няма защо да се лъжем, че е обратното. Вижте кои са най-добрите играчи в грандовете ни - Дока вЛитекс, Гара Дембеле в Левски. Двамата бяха продадени и се отрази на отборите им. В ЦСКА също качествените са чужденци - Янис Зику, Мишел Платини.

Можете ли да направите сравнение между отбора на Матеус с тези на Станимир Стоилов и Христо Стоичков?
- Трудно е. Мъри се опита да про­мени стила на игра като цяло, гене­рално. Нещата обаче не се получи­ха. Може би трябваше да му се да­де повече шанс. Ицо не можа да направи нищо като селекционер на България. Как­во да ви кажа? Просто от успехи­те над Белгия и Хърватска през 2002г. не сме побеждавали отбор, който да е фаворит преди мача с нас. При Стоичков събрахме 25точки и не успяхме да се класираме на световно първенство. Сега мо­же само да си мечтаем дори за 20.

Каква е вашата прогноза за ма­ча България - Англия?
- Равенство 1:1 или минимална за­губа на нашите. Това е реалното, не трябва да се заблуждаваме. Стискам палци футболистите да ме опровергаят и да победят.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 73
07.09.2011
06.09.2011
02.09.2011
01.09.2011
01.09.2011
29.08.2011
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: