Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Късат всеки пети на шофьорския изпит
Автор: Екип Burgas24.bg 09:26 / 27.04.2011Коментари (7)1526
© Burgas24.bg
Всеки пети кандидат-шофьор не може да прескочи летвата за изпита по теория на шофьорските изпити след въвеждането на анонимните листовки. Мярката влезе в сила с промени в закона за автомобилните превози. Това сочи статистиката на транспортното министерство.

Спряхме производството на потенциални убийци по пътищата, като въведохме новата система за шофьорски изпити пред камера - и в колите, и в залите на автомобилната администрация, категоричен бе министър Александър Цветков. Спадането на успеваемостта с 25 на сто е директно доказателство за процента на купените книжки до този момент. В цялата страна са оборудвани 28 държавни зали и 22 частни, които отговарят на изискванията, поясни шефът й Симеон Арнаудов. Той допълни, че в проект е въвеждането на доживотни шофьорски паспорти под формата на магнитни карти, в които се съдържа цялата информация за водача - от първия ден на обучението му, през полаганите изпити и овладените категории, както и всички налагани санкции.

Борбата с продажбата на шофьорски книжки със застрахователните измами и справедливото определяне на размера на гражданската отговорност минава през пълна електронизация на процеса, обясни шефът на автомобилната администрация. Идеята за шофьорския паспорт започва от въвеждането на електронна листовка, която да се съхранява в електронен архив. Така хартията ще отпадне като носител на информация, поясни Арнаудов и допълни, че системата не може да бъде пробита, защото ще е само вътрешна мрежа и всяко влизане в нея ще оставя следа. Магнитният шофьорски паспорт ще се издава на човек за цял живот.

След първоначалното отхвърляне на неподготвените кандидати за водачи сега процентът на успеваемост постепенно се вдига, защото хората видяха, че няма смисъл да се пробват на късмет, обясни Симеон Арнаудов. Той допълни, че най-сериозно се усеща отливът от търсене на книжки за купуване в градовете-гнезда като Монтана, София, Хасково.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Според мен всеки шофьорски курс трябва да започва с разясняването на горчивата истина, че всеки шофьор с единия крак е в гроба, а с другия в затвора. Въпрос на умения и късмет е колко време ще задържи баланса и ако падне в коя посока ще е. И докато късмета не подлежи на въздействие, то с развиване на уменията шега не бива.
+9
 
 
Едно време кат.Б,книжка се издаваше след 6м. обучение,което включваше полигон и теория. Сега го удариха през просото и дават книжки на всичко напикано и насрано,а после защо имало катастрофи.Тези хора не мислят ли,че колата освен транспортно средство на пътя може да ги превози и в един друг свят. Всичко се прави за тяхно добро.Специално аз наблюдавам как масово не се пуска мигач по време на завои или това става в последният момент. Луда работа.Както казваше един таксиметров шофьор-ако не те блъснат отпред ще го направят отзад :))).
+2
 
 
малко са... всеки трети требе :> съдейки по това което се движи в момента 1/5 от хората трябва да имат право да карат.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: