Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Най-големият враг на младите е непостоянството
Автор: Екип Burgas24.bg 11:40 / 18.03.2011Коментари (0)1388
©
20-годишният десен защитник на „Черноморец-Бургас” Венелин Филипов:
Венелин Филипов е едно от новите попълнения в "Черноморец-Бургас" през тази зима. 20-годишният футболист беше привлечен от "Черноморец-Поморие" и вече получи доверие от старши треньора Антон Велков в два от трите пролетни мача.

- Венко, кой те запали по футбола и на кой треньор дължиш израстването си?
- Да си кажа честно нямам спомен от детството си без топката до мен, така че е много трудно да кажа кой точно ме е запалил.
Доста треньори смених през юношеските си години. Пейо Николов, Тодор Койчев, Иван Цветанов, Тодор Киселичков, Петър Хубчев - това са все хора, които допринесоха много за моето развитие като футболист.


- Брат ти Цветан, който е по-голям от тебе с 2 години, също е професионален футболист и от тази пролет също играе в "А" група, след като премина от "Черноморец-Поморие" в "Берое". Ти или той беше по-отдаден на любимата игра в детските и юношеските години?
- Брат ми е човек, на когото винаги съм се възхищавал. По-голям е и започна по-рано да тренира футбол. Дори може би той е първият ми учител. Каквото научеше през деня, излизахме и ми показваше всичко, което е усвоил. С него сме много близки и доста често опирам до съветите му.


- А какво научи от Петър Хубчев в "Черноморец-Поморие"?
- "Черноморец-Поморие" винаги ще ми е на сърцето. Там преживях страхотни моменти. Достигнах и до финал за купата на България. Г-н Хубчев знае точно какво е нужно на един млад футболист, кои са неговите положителни и отрицателни страни и винаги намира начин да предразположи играча, така че да даде най-доброто от себе си.


- Ти проведе зимна подготовка с "Черноморец-Бургас" и миналата година, но после не остана в отбора. Кое наложи тогава да се завърнеш в Поморие?
- Всъщност целта тогава бе да проведа пълноценна подготовка с "Черноморец-Бургас" и след това да бъда върнат в Поморие, където да имам по-голям шанс за изява.


- През тази зима освен теб от "Черноморец-Поморие" в "Черноморец-Бургас" бяха привлечени още Бранимир Костадинов и Яни Пехливанов. Удачна ли е стратегията с поддържане на сателитни отбори, какъвто е поморийският?
- Да, напълно удачна е, разбира се. В такъв тип отбори се дава шанс на млади футболисти да играят редовно, да свикват с мъжкия футбол, за да може когато дойде момента, те да са готови. В Европа това е една практика, която се използва от много години. За съжаление в България всичко се свежда до финанси и трудно се намират средства за сателитен отбор.


- От началото на пролетния полусезон в "А" група изигра 79 минути срещу "Академик" и пълни 90 минути срещу "Левски" . Чувстваш ли се узрял за титуляр?
- Никога не съм се чувствал титуляр. Никога, никой не е титуляр. Най-големия враг на един млад футболист е непостоянството, затова всеки ден се старая да давам най-доброто от себе си на тренировка. Г-н Велков решава кой е най-добре подготвен и кой да започне даден мач.


- Лесно ли се сработи с партньорите в защита?
- С всички момчета се разбирам перфектно. Всеки е готов да се хвърли заради другия. До мен има опитни футболисти, които ми помагат изключително много, особено в моментите когато допускам грешки.


- Сега играеш в дясната зона като защитник, но си изпълнявал ролята и на полузащитник. Коя от двете позиции ти пасва повече?
- Като цяло свикнах с поста си на десен защитник, но лично за мен няма значение на коя позиция точно ще играя. Днес във футбола всеки атакува и всеки защитава.


- "Черноморец-Бургас" зимува в челната тройка, но през пролетта излезе от нея и малко поизостана от конкурентите. Какви според теб са шансовете на отбора да изпълни целта си, като се класира за евротурнирите?
- Има още много мачове, всичко е възможно. "Черноморец" има цели, които ще гони до край.


- Миналата година игра финал за купата на България с "Черноморец-Поморие", в който загубихте нещастно срещу "Берое". Може ли през тази година да повториш, а защо не и да надминеш постижението с "Черноморец-Бургас"?
- Разбира се. След загубен финал много неща ти минават през ума. Мечтая отново да играя финал и този път съдбата да е на наша страна.


- Водите ли негласно съревнование с брат ти кой ще развие по-успешна кариера?
-Не! Дори му пожелавам да стигне най-високото ниво във футбола.

Още по темата: общо новини по темата: 7
19.03.2011
17.03.2011
17.03.2011
17.03.2011
17.03.2011
16.03.2011
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: