Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Нефтохимик сменя собственика си
Автор: Екип Burgas24.bg 15:36 / 12.01.2011Коментари (48)9892
© Burgas24.bg
Бургаският футболен клуб Нефтохимик има нов собственик. Днес или утре досегашният притежател на акциите Георги Танев и фирмата "Евробилдинг инженеринг" ще продадат клуба на друга бургаска компания.

Преди няколко дни Танев обяви, че не среща достатъчно подкрепа от бургаската общественост и има трудности с издръжката на клуба, особено с амбициите за влизане в "Б" група. Нефтохимик започва подготовка в понеделник, а във вторник ще бъде представен новият собственик на специална пресконференция.

"Амбициите и целите на клуба се запазват и Нефтохимик ще търси възможно най-бързо завръщане в професионалния футбол. Работата на клуба няма да пострада нито за ден и всички отбори функционират нормално.

Новите собственици ще влязат във владение на клуба в най-близките дни, така че нищо в Нефтохимик няма да пострада от смяната на собствеността", каза за БТА изпълнителният директор Благомир Митрев.

Продажбата на акциите на клуба ще бъде изповядана в четвъртък или петък. Община Бургас също ще помага за издръжката на клуба с 250 хиляди лева на полусезон.

Още по темата: общо новини по темата: 3
27.01.2011
15.01.2011
15.01.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
От днес ФК Нефтохимик Бургас има нови собственици. Това са Николай Филипов и Валентин Каравълчев. Те ще се срещнат с футболистите на 17.01.2011, когато ще е първата тренировка на отбора за годината. Очаквайте подробности!
+3
 
 
Колкото до парите от общината - щом има възможност нека ги дават, друг е въпроса ако със 250 хил на полусезон, което прави 500 хил на сезон + издръжката от собственика на отбора не трябва целите да са други, но не е моя работа де, то ако всеки клуб в България успяваше да си изпълни целите, то трябваше да има около 16 първи места само А група и към 80 във В групите...Както и да е, дано ви тръгне по вода с нмовия собственик, пак казвам, ако е вярно инфото...
+3
 
 
Ники Филипов не е собственик на магазини Хенди, става въпрос за друг човек със същото име. Въпросния Ники се занимава с изкупуване на скраб на едро, като офиса му се намира до пункта старо злато на улица крайезерна, негов е и рибарника по пътя за малко търново, строен е със пари от еврофондовете, купи си преди няколко години и яхта, има и хотел във свети влас, чух че скоро е станал и нещо като шеф на комисия за връзки с арабския свят. нямам си и на идея за какво му е притрябвал клуба нефтохимик, не знаех че въобще се интересува от футбол...иначе знам че е голям приятел със собствениците на евробилдинг, явно са го убедили да го купи...иначе доколкото го познавам е много готин като характер, не знам обаче как ще се справи като футболен президент...е, ако все пак не е партенка, честито ви! Дано той успее да ви върне в елита
-2
 
 
Така е Еди-кой-си съгласен съм с тебе ако не се лъжа бях до чул че сумата която Събев дължи е около 240 млн лева! Също така нека спрем да пишем глупости да изчакаме да видим наистина кой е новият ни собственик аз се надявам да е някой който обича отбора и да е готов да го финансира стабилно също така оказвам голяма благодарност на г-н Танев той направи каквото можа.
0
 
 
шараните да не мрънкат за тия 250 000, общината има дългове към фирми, на които псфк ч-ц и в частност митко събеф дължи пари, сега общината ги плаща, понеже петрол се отеглиха и събеф няма парички. става дума за няколко милиона лева. така че вие в момента сте най-големия трън за бургазлии - общински пари отиват за дълговете на събеф и то не 250 000, а няколко милиона. правете сметка.
-5
 
 
Босът на магазини Хенди е новият собственик на Нефтохимик?
-2
 
 
И да искаме и да не искаме човек занимаващ се със скрап и метали и още със строителство поема отбора-Николай Филипов е името му.На мен лично нищо не ми говори но разбрах от Скат.Нека го представят да видим за кво става въпрос и сериозен ли е изобщо.
+1
 
 
Градски или заводски, дълго време отборът беше спортното лице на града ни. Не виждам нищо лошо в това общината да го подпомага, когато е в нужда (а той безспорно е!). През последните години Нефтохимик има толкова общо с Нефтозавода, колкото ЦСКА с армията. Името остава само приемник на традициите. Лично аз не вярвам на "приказките" за Лукойл-Нефтохимик - не, че не ми се иска, просто ми изглежда нереално на този етап. А г-н Влакоспиращият може би трябва да отчете и децата, които бяха освободени от школата на "Нафтекс" (да, имаше и такива) при поглъщането й преди две години. Още клиентела за чалготеките може би? И още нещо колеги - не забравяйте, че стадионът беше строен и неколкократно реконструиран със значителна "вноска" от заплатите на работниците в завода. Имате ли представа колко семейства бяха/са пряко обвързани с това ?! Когато някой каже "заводски" си представям малка сплотена групичка костюмари, които са си спретнали спортен полуден за собствена сметка и удоволствие, без да ангажират останалите с дейността си. Кажете "работнически" или "народен" (дано някой от вас не ги сметне за мръсни думи) - ще е по-правилно, а и по-гордо!
-2
 
 
Човека който спря влака как може да си толкова комплексиран и глупав?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: