Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Откриха многофункционалният спортен комплекс в Изгрев
Автор: Екип Burgas24.bg 16:40 / 02.05.2010Коментари (1)4025
В истински празник се превърна откриването на новия спортен комплекс „Изгрев", който се намира в едноименния бургаски квартал. Вместо традиционното рязане на лента и поливане с менче, кметът Димитър Николов покани спортната общественост и бургазлии от целия град да се включат в различни демонстрации и приятелски срещи, които се проведоха върху всички площадки на модерното съоръжение.

Щафетно кметът подаде топка за първи сервис на единия от трите тенис корта, хвърли оранжевото кълбо за начало на демонстративен мач по баскетбол, даде сигнал със съдийска свирка при старта на футболна среща, поздрави с традиционен поклон представителите на няколко клуба по бойни изкуства, включи се и в играта петанка.

Преди да влезе в спортния комплекс, Димитър Николов свали от неговата ограда вече ненужната табела с надпис: „Строителен обект. Влизането забранено".

Датата на откриването /2 май/ не беше избрана случайно. На този ден жителите на комплексите „Изгрев" и „Зорница" отбелязват своя празник и почитат името на светеца Атанасий Велики. По този повод, паралелно със спортните прояви течеше празнична програма, организирана от Читалище "Изгрев" и Кметство "Изгрев".

На територията на спортен комплекс "Изгрев" има 3 футболни площадки, 3 тенис корта, игрище за баскетбол и волейбол, закрита площадка за тенис на маса, комбинирана детска площадка, фитнес на открито, игрище за петанка, обслужваща сграда със зали за бокс и други спортове. Той е построен със средства на Община Бургас.

На откриването присъстваха хора на всякаква възраст, много семейства бяха довели децата си. Сред множеството можеха да бъдат видяни легендарни бургаски спортисти - баскетболистът Димо Костов, гребецът Иво Янакиев, борецът Янчо Патриков, светов

©
ната шампионка по Киокушин карате Гергана Апостолова /в компанията на треньора й Сенсей Емил Костов/, футболистът Станчо Цонев.

Край футболните терени се завъртя и вратарят на ФК „Черноморец Бургас" Паскал Борел.

Той прие хвърлената му от зам.-кмета на община Бургас Костадин Марков ръкавица и опита да спаси бита от него дузпа, но не успя : )

Откриването на спортния комплекс беше организирано със съдействието на Спортен клуб "Бургас", основан през месец декември 2009 година - обществена организация, която има за основна цел да помага за развиване на физическата култура у подрастващите, както и да стимулира интереса към различни видове спортни дейности при всички възрасти.

Освен към неговите членове, кметът Николов отправя благодарности към всички спортисти и приятели на спорта, които създадоха невероятна атмосфера през първия работен ден на Спортен комплекс „Изгрев":

* Тенис клуб "Бургас", с президент Костан Тончев;
* ФК "Нефтохимик";
* Любителските баскетболни отбори "Стрийт баскет Бургас" и "Акулите";
* Ян Стил Тайдзицюан Асоциация България - клуб Бургас, и EWTO България - клуб Бургас;
* Спортен клуб на инвалидите "Делфин - И".
* Специални благодарности за Илия Лалов - председател на Българската параолимпийска асоциация, който също присъства на откриването;
* Спортен клуб "Гладиатор" - Бургас, член на Българска федерация по Киокушин карате, с инструктори Ненчо Петров, Николай Кръстев, Ивайло Върбанов;
* Танцова школа "Дюн",
* Младите изпълнители на хип-хоп Илия Траев, Николай Николов, Мартин Орешков;
* Камерен фолклорен състав "Зорница" (Немска езикова гимназия), с ръководител Николай Парушев.
Още по темата: общо новини по темата: 5
29.04.2010
21.04.2010
16.12.2009
12.10.2009
26.09.2009






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Спортна площадка,добре,даже много хубаво бих казала,но имайки на впердвид че децата ни пак няма да има къде да играят,предвид високите такси за ползване на съоръженията и в крайна сметка какъв е смисала,.....,че по-добре да не бяха правили реконструкция на обекта,поне децата имаха къде да ритат топка а сега таксатъа е 240 лв.Силно се надявам че г-н Николков или някой от екипа му ще почете това,щеСЕ ЗАМИСЛИ ,и ще помислят и за децаТА,ТА нали уж заради тях се прави това..... с най-голямо уважение:С.Тончева
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: