Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
"Черноморец" донесе 36-и медал за бургаската водна топка!
Автор: Екип Burgas24.bg 13:10 / 05.07.2018Коментари (0)2167
Ватерполният "Черноморец" продължава да е сред водещите клубове в България. За десетте години усърден труд на треньори и състезатели бургаският клуб се утвърди в първата тройка. Показателни за това твърдение са поредните успехи, които ватерполистите извоюваха само за тази година.

Според статистиката, общо спечелените медали от създаването на клуба, без извоюваните такива от международни турнири, са 36. Само за изминалия вече сезон отличията са девет.

В последните два финала от сезон 2017/2018 състезателите на треньора Петър Йонов спечелиха три купи и медали. Носители на вицешампионска титла станаха юношите, които се класираха на второ място в държавния шампионат до 15 г. С бронзовите отличия се окичи отборът жени, който освен приз от първенството спечели и купата за третото място в турнира за Купа България.

По-рано вицешампиони на страната станаха: деца до 11 г. и момчета до 13 г. /треньор Светозар Владков/ и девойки до 17 г. /тр. Петър Йонов/. Бронзов медалист е отборът юноши старша възраст /тр. Петър Йонов/.

Останалите отличия "Черноморец" спечели от участия извън държавното първенство. U11 се окичи с два комплекта медали – сребро от турнира за Купата на БФВТ и от "Шуната". Юношите младша възраст се класираха пети в шампионата, а при мъжете бургаските ватерполисти са шести. В края на годината трябва да се състои отложеният турнир за Купа България – мъже. Предстои и провеждането на традиционния международен турнир за Купа Бургас, който "Черноморец" организира ежегодно.

"Тази година беше тежка за нас и имаме всички основания да се гордеем с това, което постигнахме. От десетилетия някои родни клубове нямат нито един медал, докато "Черноморец" традиционно е вицешампион и с място в първата тройка. Догодина очакваме още по-сериозни резултати и още от сега мислим в посока как да подсигурим всичко необходимо за това," заяви треньорът Петър Йонов.

Той не скри оптимизма си за следващия сезон, тъй като кадрово клубът е подсигурен.

В мачовете от финалната четворка за U15 момчетата от отбора показаха воля, характер и воюваха до край, допълни Йонов. В спора за титлата "Черноморец" отстъпи с 5:7 от КПС "Варна". В другите двубои от Суперфинала бургазлии победиха "Черно море" с 8:5 и "Славия" с 13:11. Първи в класирането е КПС "Варна", на второ място е "Черноморец", третата позиция зае "Черно море", четвъртото място остана за "Славия".

Голмайстор на първенството стана капитанът на "Черноморец" Виктор Узунов, който получи индивидуален приз за номинацията си.

Последен мач с екипа на бургаския тим изигра Георги Стоев, който за напред ще се доказва на ринга.

"Георги е част от нашето настояще и минало и му пожелахме успех. Надяваме се да се превърне в новата звезда на бокса. Той не е първият състезател, който дава водната топка за друг спорт. За съжаление движение в обратна посока няма, а и не е възможно", каза Йонов.

Във финала при жените, състоял се в Бургас, "Черноморец" се окичи с бронза след победа над КПС "Варна" с 10:6. Много малко не достигна на девойките ни да спечелят сребро и от турнира за Купата на България. Срещу "Локомотив НН" бургазлийки поведоха през първото полувреме с 4:1, но не съумяха да запазят преднината си и в края отстъпиха с 9:11. В крайното класиране първо място спечели "Ботев 2000" /Враца/, втори е "Локомотив НН", трети "Черноморец" и четвърти КПС "Варна".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: