Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Нефтохимик поиска 160 хиляди лева от община Бургас, за да покрие дълговете си към НАП
Автор: Екип Burgas24.bg 18:12 / 27.10.2017Коментари (1)5848
© Burgas24.bg
Имаме нужда от 160 хиляди лева, за да изплатим задълженията си към НАП. Дайте ни ги, а за останалите разходи - заплати и екипировка, ще се погрижат спонсорите. С тези думи се обърна днес Тошко Георгиев, който е последното попълнение в УС на Нефтохимик към Постоянната комисия по спорт, предаде репортер на Burgas24.bg.

Както ние първи съобщихме, "шейховете" поискаха извънредна среща с членовете на спортната комисия към местния парламент, за да "ги запознаят с текущото финансово състояние на клуба". На инфарктното заседание днес присъства цялото ръководство на Нафтата в лицето на Костадин Джамбазов, Тошко Георгиев и Николай Тодоров.

"Не е тайна, че Нефтохимик има задължения, натрупани в последните месеци на участието ни в А група. Тези дългове са предимно към НАП и към футболисти. Задълженията ни към Агенцията по приходи, с която от два месеца имаме споразумение за разсрочено плащане, са 160 хиляди лева.", заяви Николай Тодоров. 

Припомняме, че Burgas24.bg публикува подробна таблица с всички дългове още през юни.

Тодоров уточни, че към момента в Нефтохимик работят около 40 служители на щат, тренират 320 деца и има 26 футболисти, от които 7 с професионални договори. Месечната издръжка на "шейховете" била 60 хиляди лева на месец, като 26 хиляди са за "фонд работна заплата". 

Общинският съветник от ГЕРБ Румен Ангелов припомни, че когато община Бургас взе акции и влезе в дружеството, го направи единствено като гарант пред евентуални спонсори и без финансов ангажимент. 

"Законовите начини, чрез които можем да ви помогнем, се изчерпаха. Ако община Бургас продължи да налива безотчетно пари, ние ставаме подсъдими", заяви Ангелов. Той обаче допълни, че би подкрепил Нефтохимик в искането им да не плаща наем за използване на общинските бази.

Николай Иванов от своя страна попита дали исканата финансова помощ е еднократна, или всяка година общинският съвет ще трябва да гласува извънредно допълнителни средства.

"Помощта трябва да е по-скоро регулярна", отговори Николай Тодоров.

В крайна сметка Постоянната комисия по спорт взе решение да отнесе искането на Нефтохимик до останалите комисии към ОбС-Бургас - най-вече до Постоянната комисия по бюджет и финанси и Постоянната комисия по правни въпроси. Ако бъде одобрено, то ще бъде гласувано на някое от следващите заседания на местния парламент.
Още по темата: общо новини по темата: 58
17.08.2018
11.06.2018
19.05.2018
19.04.2018
31.03.2018
28.03.2018
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: