Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Близо 40 тунинговани лади ще летят по трасето на "Писта Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:38 / 11.10.2017Коментари (0)2348
©
За осигуряване безопасното провеждане на мащабното автомобилно състезание "Писта Бургас", се налага през уикенда да бъде затворена за движение обновената ул. "Крайезерна" - от Пътен възел "Запад" /включително/ до надлез "Владимир Павлов", за времето от 11 часа на 14 октомври до 18 часа на 15 октомври. Организаторите се извиняват за причиненото временно неудобство, но едновременно с това обещават една изключително атрактивна надпревара.

Подробности за предстоящото състезание и неговата организация съобщиха днес зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, Радко Петров - председател на Автомобилен клуб "Вромос", комисар Неделчо Рачев от ОД на МВР - Бургас и Иван Гюлев - началник на общинския отдел "Безопасност и организация на движението".

Това ще е петнадесетото издание на "Писта Бургас". Както всяка година, публиката ще наброява десетки хиляди. Адреналина й ще повишат с майсторското си каране 75 пилоти. Близо 40 от тях ще се впуснат в надпревара за възродената след десетилетия забвение Купа "Лада". Оказва се, че много българи обичат и продължават да ползват този масов соц автомобил, а на пистата ще видим тунинговани и изключително бързи представители на марката.

За първи път, със съдействието на Община Бургас са осигурени и трибунки със седящи места за част от зрителите.

Организаторите призовават всички посетители да не напускат определените за тях зони! Най-важното е след финала всички да се приберем живи и здрави у дома.

Хората от публиката, които обичат да снимат, могат да изпратят най-добрите си кадри за участие в съпровождащия фото конкурс.

"Писта Бургас" ще се излъчва на живо онлайн в сайта www.pistaburgas.com, където можете да откриете подробна информация за логистиката на състезанието, пилотите и техните автомобили.

 

Един от най-младите участници тази година ще е 18-годишният Иван Въчков. Днес Радко Петров му връчи символично съвсем наскоро издадената шофьорска книжка с неговото име. Въпреки младостта си, Иван е многократен картинг шампион, а вече и състезател в автомобилните GT4 серии. Той е едно от лицата на кампанията за безопасно шофиране, с която организаторите на "Писта Бургас" искат да повишат отговорността специално на начинаещите водачи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: