Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Каратисти направиха голямо шоу в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:42 / 27.04.2016Коментари (0)1415
В град Бургас се проведе 8-ата Национална купа по Шотокан карате-до. Организатори на състезанието бяха карате клуб "Ронин", Българска федерация по Шотокан Карате-До и Община Бургас.

Над 220 каратеки в различни възрастови групи от 17 клуба се състезаваха в дисциплините "Ката", "Кумите" и "Асай Рю Ката" в спортната зала "Бойчо Брънзов". Всеки състезател имаше право да участва и в трите дисциплини.

Домакинът на състоялата се осма национална Шотокан Карате - До Купа "Ронин" Бургас се оказа и първенецът по отличия. Постиженията бяха съвсем очаквани заради състоялото се преди близо месец европейско първенство по Шотокан Карате-До и Кохай купа "Фунакоши Гичин" в гр. Нюрнберг, Германия.

Състезателите, предимно деца и юноши от клуб "Ронин" Бургас, се завърнаха с общо 7 медала.

Със своите 25 години опит и като един от най-многочислените карате клубове на федерацията, "Ронин" Бургас доказаха за пореден път, че ще бъдат достоен съорганизатор на предостоящето Шотокан Карате-До, което ще се състои именно в морския ни град.

24-то SKDUN световно първенство по Шотокан Карате-До и 9-та Световна Кохай купа ще се проведе от 07 до 09.10 2016г. в град Бургас.

Световното първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations - SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

"Изключително съм доволен от представянето на нашите състезатели. Участваха 55 каратеки от клуба, във всички възрастови групи. Използвахме възможността да пуснем деца, които никога не са участвали на подобни форуми. Състезателите на "Ронин" завоюваха най-много медали и заслужено се наредиха на първо място в крайното класиране. Положени бяха много усилия, както от страна на треньорския състав, така и от страна на състезателите и резултатите са налице. Доволен съм и от представянето на спортистите, които не успяха да влязат в челната тройка, имахме такива и със здравословни проблеми, но всички те проявиха спортен дух, представиха се достойно, и защитиха доброто име на клуба" , коментира старши треньора на "Ронин" и организатор на състезанието сенсей Иван Тодоров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: