Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
1000 бойци от 50 държави пристигат в Бургас за Световното първенство по УШУ за младежи
Автор: Екип Burgas24.bg 09:34 / 25.04.2016Коментари (0)728
©
В Морско казино в Бургас се състоя първата пресконференция по повод предстоящото 6-о Световно първенство по УШУ за младежки, което ще се проведе между 26-ти септември - 2-ри октомври в Зала Младост, Бургас.

Специални гости на пресконференцията бяха Антъни Го (Вицепрезидент на Световната федерация по УШУ) и Байрън Якобс (организационен директор на Световната федерация по УШУ). Те пристигнаха в България, за да направят проверка на първия етап от организацията на спортния форум.

Придружавани от Президента на Българска федерация по УШУ - Стефан Колев, гостите посетиха залата, запознаха се с хотелите и забележителностите на града, които състезателите ще посетят по време на престоя си.

"Бургас е красив и сме сигурни, че за всички състезатели, които дойдат на състезанието ще бъде голяма емоция да го посетят. Не забравяйте колко красив е вашият град" - каза г-н Го относно впечатленията си от града.

Домакинството на морския град беше спечелено в оспорвана конкуренция с градове като Москва, Варшава и Шарм Ел Шейх. За събитието се очаква да пристигнат над 1000 състезатели от 50 държави, придружавани от техните екипи. Състезанието ще премине под патронажа на Министъра на младежта и спорта - г-н Красен Кралев.

Спортната надпревара ще протече на два килима за формите (Тао Лу) и на платформа (Лей Тай) за свободните двубои.

Състезателите ще се представят във всички състезателни стилове - ръчни форми, къси оръжия, дълги оръжия, като за най-големите ще има и заучени двубои. Най-големите ще играят до четири форми (ръчна, две оръжия и дуйлян), средната възраст до три (ръчна и две оръжия), а най-малките до две (ръчна и едно оръжие, само от северните стилове).

Подготовката на Българския отбор тече с пълна сила, като специално за предсъстезателния период в България пристигна помощник треньор от Виетнам. Ли Трънк Хю е носител на редица международни отличия в южните стилове на УШУ.

Той ще поеме подготовката на нашите състезатели в дисциплините Тао Лу (форма). Целта е нашите участници да се представят достойно и зарадват българската публика. Фаворити в надпреварата са отборите на Китай, Русия, Турция, Индонезия, Корея, Казахстан и Сингапур.

Състезанието по свободни двубои (Сан Да) ще бъде разделено на категории от 48 кг до 60 за жени и до 80кг. за мъже. Спарингите ще протекат по правилника на Световната федерация, който е изключително зрелищен и предлага не само битка в гард, но и техники за събаряне и хвърляне на противника. Срещите се провеждат на платформа без обезопасителни въжета.

УШУ или както е известен спортът сред широката публика - Кунг Фу, е сборен термин за практики от китайските бойни изкуства.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: