Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Даниел Андреев: Нефтохимик е моето място
Автор: Екип Burgas24.bg 09:41 / 21.04.2016Коментари (0)870
© Пресслужба на Нефтохимик
Даниел Андреев е едно от новите попълнения в отбора на Елитната юношеска формация до 19 години на Нефтохимик. Централният защитник е роден на 1 август 1997 г., в Бургас. Започва да тренира футбол когато е едва на 7 години, в отбора на Нефтохимик, който по това време носи името Нафтекс. След една година се премества в Черноморец, заедно с треньора си, който напуска клуба.

Преди година футболистът получава предложение от столичния гранд Левски и заминава за София. Там Даниел тренира с дублиращия отбор и играе като титуляр във всички срещи. За съжаление, след няколко месеца получава тежка контузия - разкъсване на менискуса, която го изважда от терена за седем месеца. "Нивото в Левски беше професионално. Съотборниците ми ме приеха много добре. В началото бях притеснен, все пак това е Левски и е нормално да има напрежение, но мисля, че се представих на ниво." - разказва Даниел.

След като се възстановява се връща в родния си град и скоро след това се присъединява към отбора на "шейховете". "Чувствам се идеално и мисля, че това е моето място. В Нефтохимик виждам перспектива за развитието си в бъдеще. Познавах се с всички момчета от отбора, защото от малки тренираме заедно и се разбираме прекрасно." - казва той.

Най-ценните моменти в кариерата му до сега са с бившия му отбор Черноморец. Даниел си спомня с умиление Републиканското първенство преди четири години. След като вкарва първия гол за своя отбор в първенството, се заканва на шега, че негово ще е и последното попадение. И успява. На финала отбелязва във вратата на Левски от пряк свободен удар. Няма да забрави и оспорвания двубой с Литекс на полуфиналите, когато на полувремето падат с 0:1, но успяват да изравнят.

Само месец след като идва в Нефтохимик Даниел започва да се подготвя с мъжкия отбор. Той влиза и в групите за две срещи на представителния тим - срещу Лудгорец 2 и Септември /Симитли/. "Тренировките определено са по-трудни, има повече интензивност, повече натоварване, но всички много ни помагат." - казва Даниел.

Тази година той завършва Гимназия за чужди езици "Васил Левски" в Бургас и е решил да продължи образованието си в Националната спортна академия. Наред с лекциите, Дани ще набляга и на тренировките, като амбициите му за футболна кариера включват развитие в Нефтохимик. "За сега искам да играя тук, за родния си клуб, а занапред ще видим." - казва футболистът.

Още по темата: общо новини по темата: 5
24.04.2016
23.04.2016
22.04.2016
21.04.2016
19.04.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: