Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
“Фрегата Бургас" подготвя бъдещите национали по хандбал при мъжете
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 23.11.2015Коментари (0)436
©
80% от националния отбор на България по хандбал за младежи до 19 години (U19) е съставен от играчи на "Фрегата Бургас". Треньорите Йордан Димитров и Иван Радев, които ги подготвят, също са от морския тим.

"Това е признание за бургаската школа. Благодарение на работата на мениджъра Никола Добрев, различните възрастови формации на отбора не само печелят титли, но и се превръщат в гръбнака на родния хандбал", каза управителят на транспортна фирма "М-Бус" Румен Христов, който е основен спонсор на "Фрегата".

Младата смяна в хандбала записа първо международно участие на Балканиадата, където се класира на трето място. Следващото е на Европейското първенство през 2016-та. Очакванията са след няколко години именно младежите на "Фрегата" да се превърнат в ядрото на мъжкия национален отбор.

"Спортът в Бургас, а и в цялата страна, има нужда от спонсори. Само така може да бъде създадена силна школа. Формациите на "Фрегата" помагат много и във възпитанието, защото спортът прави децата активни и ги учи на дисциплина", споделя управителят на "М-Бус" Румен Христов. 

С помощта на превозвача, момчетата на Никола Добрев участват на състезания и носят титли на Бургас. В последните години мъжката формация успя два последователни пъти да стане шампион на страната, а през 2014 г. вдигна и Купата на България. Голяма подкрепа на хандбалистите разбира се оказва и община Бургас. В момента "Фрегата Бургас" води в класирането в първия полусезон на Държавното първенство по хандбал при мъжете, като основни опоненти на бургазлии са тимовете на "Добруджа" - Добрич и "Локомотив" - Варна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: