Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Световни шампиони и бургазлии спортуват в морската градина на 30 август
Автор: Екип Burgas24.bg 13:07 / 19.08.2015Коментари (0)1731
©
Най-големите атлети на България ще спортуват заедно на 30 август в Морската градина в Бургас. Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Евгени Иванов-Пушката са само част от големите имена в българския спорт, които ще вземат участие в инициативата, организирана от Нестле България и Община Бургас с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Поводът е рождения ден на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот - "10 години ЖИВЕЙ АКТИВНО!".

Местното издание на машабната спортна проява е част от събитията по повод избирането на Бургас за Европейски град на спорта през 2015 г.

Началото на инициативата ще бъде дадено в 10:00 часа. Към Пантеона в Морската градина ще тръгнат три паралелни похода - с колело от Моста в Морската градина, с ролери и скейт от Графична база-Бургас и пешеходен поход от Културен център "Морско казино". Трите лъча ще се съберат пред Пантеона, откъдето заедно с едни от най-обичаните български спортисти и популярни личности ще поемат из Морската градина и Градския плаж.

Очаква се олимпийската шампионка Тереза Маринова да поведе велопохода с колело под наем от единствената в България денонощна системата за велосипеди под наем "Вело Бургас", която беше модернизирана и въведена в експлоатация в началото на лятото. Желаещите да я последват също могат да наемат един от 120-те велосипеда, които са налични във включените в системата 7 велостанции.

През целия ден край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, волейбол, футбол, водна топка, Heal Fit Gymnastics, Beat-Box, зумба, готвене, Kangoo Jumps и забавления за домашни любимци. Тереза Маринова ще бъде наставник по детска лека атлетика в партньорство с Българската федерация по лека атлетика. Йордан Йовчев ще поведе пешеходния поход, а певецът Ангел Ковачев ще споделя умения със скейтборд. Евгени Иванов-Пушката ще се включи във волейболния турнир, организиран на Централния плаж, Лео и Сандра Алексиева ще покажат своите кулинарни умения и идеи за балансирано хранене, а всички фенове на Beat-Box ще могат да вземат уроци от Skiller.

Грандиозния завършек на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Бургас ще бъде в 18:30 часа пред Пантеона, където ще бъде организиран концерт с участието на Лора Караджова, Рафи, Лео, Играта, Skiller, Сантра, Кристина Дончева, Ангел Ковачев, Павел и Венци Венц.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, към които доброволци от цялата страна могат да се присъединят на сайта www.jiveiaktivno.bg и да станат част от юбилейната програма на събитията в кампанията. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook (https://www.facebook.com/Live.Actively) или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 10 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България - най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: