Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
В спортния уикенд: художествена гимнастика, плуване, водна топка, подводен риболов, сърф и парапланеризъм
Автор: Екип Burgas24.bg 14:56 / 24.07.2015Коментари (0)1816
©
Този уикенд Бургас отново е най-спортният град в България. Тук се провеждат шест състезания от различен мащаб, включително и с международно участие. Неслучайно Бургас е Европейски град на спорта за 2015-та година. Програмата:

1. Днес /петък/ в спортна зала "Младост" стартира надпреварата по художествена гимнастика за купа "Морски грации". Участват състезателки от 15 държави. Турнирът на елитните гимнастички ще продължи и през целия ден в събота. Участва и бургазлийката Мария Матева, която е №1 у нас в момента при жените.

2. От днес до неделя басейн "Флора" ще приеме ватерполисти от 5 отбора /по два от Грузия и България и един от Македония/. Те ще спорят на турнира по водна топка за "Купа Бургас". Началото е днес от 17:30 часа. В събота срещите са от 10:00 часа сутринта и от 17,30 часа след обяд. Последите мачове са в неделя от 10:00 и от 16:00 часа.

3. Кайт сърф регата "Черноморец" ще се проведе в двата дни от уикенда на бургаския плаж.

4. Международният турнир по плуване "Купа Бургас" ще събере на закрития 25-метров басейн в квартал "Меден рудник" таланти от 6 държави. Официалното откриване е в събота в 9:15 часа. За плувния празник в Бургас ще пристигне олимпийската шампионка от Сеул Таня Богомилова- генерален секретар на Българската федерация по плуване.

5. Третото издание на международния турнир по парапланеризъм - целно кацане, ще се проведе в събота и неделя. Официалното откриване е утре в 10:00 часа на Охлюва. Парапланеристите ще почнат да излитат около 12.00 часа от площадката до паметника на Петя Дубарова, близо до Казиното. В атрактивното състезание има представители на Румъния, Словения, Македония и България.

6. Най-добрите български състезатели по спортен подводен риболов ще спорят за отличията на турнира за купа "Генчо Павлов". Началото на петчасовата надпревара е в събота около 10:00 часа. Епицентър на битката на харпунджиите ще бъде акваторията на Бургаския залив от нос Форос до нос Биволите, като се включва и остров Света Анастасия. Надпреварата е кръг от турнира за купа България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: