Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Писаха отличен на Бургас за Европейската купа по триатлон
Автор: Екип Burgas24.bg 10:41 / 22.06.2015Коментари (0)945
Европейският съюз по триатлон връчи златен медал на кмета Димитър Николов за отличното представяне на Бургас като домакин на Европейската купа през изтеклия уикенд и миналогодишната Балканиада в този спорт.

След успешно издържания последен тест, Бургас ще се кандидатира за домакин на следващия Европейски шампионат през 2016 година.

"Това е прекрасен спорт, който бургазлии вече обикнаха. Започнахме да се превръщаме в българската столица на триатлона и като Община с удоволствие ще продължим да помагаме на Българска федерация по триатлон и президента й Емил Стойнев", каза кметът Димитър Николов, който се включи при награждаването на призьорите и в двата дни.

Бургазлии и гостите на града станаха свидетели на една повече от атрактивна надпревара в един наистина емоционален спорт. Състезателното трасе включваше 750 метра плуване в морските води под Казиното, 20 километра колоездене по улиците на града и за десерт - 5 километра бягане по алеите на Морската градина.

Европейската купа беше организирана от Българската федерация по триатлон и Община Бургас. Състезанието беше част от мероприятията, включени в програмата за отбелязване на "Бургас- Европейски град на спорта 2015".

При девойките до 19 години победителка стана Тереза Фьорсингер от Австрия, следвана от холандките Кристен Нюес и Жанин Коскен.

Никита Катсианеу от Беларус спечели надпреварата при младежите до 19 години. След него се наредиха Филип Хорват от Австрия и Матюс Вербовски от Словакия.

Победата в женския триатлон извоюва украинката Юлия Елистратова, която преди дни завърши на четвърто място на Европейските игри в Баку. Втора остана Соок от Великобритания. Трета финишира Анастасия Горбунова от Русия.

Кулминацията на шоуто беше надпреварата при мъжете. Участваха 62-ма състезатели от 29 държави.

Златото заслужи Брик Дауборд от Франция, който завърши с общо време от трите дисциплини 55 минути и 32 секунди. Втори се класира Егор Матиненко. Украинецът завърши само на 3 секунди след шампиона. Владимир Турбаевски от Русия е бронзов медалист.

Показателни за силата на турнира за Европейската купа бяха резултатите, които сочат, че деветият Хавиер Грениер от Канада финишира само на 22 секунди след победителя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: