Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Черноморец" удари шампиона по водна топка
Автор: Екип Burgas24.bg 09:34 / 22.05.2015Коментари (0)1492
©
Ватерполистите на "Черноморец" се класираха на първо място в група "А" след изиграния квалификационен турнир от държавното първенство по водна топка за юноши старша възраст. В един от най-интригуващите мачове на столичния басейн "Диана", възпитаниците на старши треньора Петър Йонов постигнаха знакова победа над шампиона "Локомотив-Никола Нанов" /Сф/ с 8:7. В дербито срещу "Черно море" бургазлии също стигнаха до победата 8:7, но според протокола, изготвен от съдийската маса, мачът е завършил с равенство 7:7.

"За първи път в кариерата ми се случва такъв абсурд. След края на мача "Черно море" знаеха, че са загубили с един гол. Според протокола обаче мачът е завършил с равенство. В последната част "Черно море" нямат вкаран гол, но такъв е отбелязан в протокола. За да подадем контестация, поискаха да предоставим видеозапис /какъвто ние нямаме/, което е атестат за работата на съдийската маса. Чест прави на треньора Милуш Адамов, който след това дойде при нас и пред целия отбор заяви, че победител в мача е "Черноморец", за което момчетата му благодариха с аплодисменти", разясни ситуацията Петър Йонов, който все пак е доволен, че отнетата победа не е повлияла на крайното класиране.

Във финалната шестица на държавното първенство по водна топка за юноши старша възраст /родени 1997 г. и по-малки/, от група "А" се класираха "Черноморец", вторият "Локомотив-Н.Н." и третият "Черно море 1948". От група "Б" финал ще играят "Аква спорт", "Комодор" и ЦСКА.

Врачанските "Ботев" и "Ботев 2000", "Арда 2008" и "Славия" ще спорят за разпределението от седмо до десето място.
"Изградихме напълно пирамидата в клуба. Няколко години нямахме старша възраст, а сега, с това което разполагаме, е удовлетворение. Видя се, че отборът има достатъчно капацитет и възможности за прилично класиране. Имахме някои резерви, но момчетата се представиха много добре и се класираха първи пред "Локомотив-Н.Н." и "Черно море", като част от състезателите им играят при мъжете. В нашия отбор имаме само един, който е набор 1997 г., всички останали са по-малки", каза Йонов.

Председателят на СКВТ "Черноморец" подчерта, че бургаският клуб е единственият в България, който участва с всички възрасти в първенствата на страната. Всички наши гарнитури са в Топ 6, като заемат първо или второ място.

"Финансово е натоварващо, но няма да се откажем и ще продължим развитието. Имаме сто процента успеваемост в квалификациите. Това, че наши отбори са първи или втори в първата шестица, означава, че играем сериозна роля в разпределението на медалите. Благодарни сме за помощта на община Бургас и на спонсорите, но ни е необходима още по-сериозна подкрепа, защото поддържането на пирамидата е сложно", допълни Петър Йонов.

Съставът на юноши старша възраст е петият отбор, който "Черноморец" класира на финали. В Топ 6 на България през този сезон ще играят още формациите на мъже, юноши младша, момчета и деца.

Резултати:
"Черноморец" - "Черно море" 7:7, "Чернморец" - "Локомотив Н.Н" 8:7, "Черноморец" - "Арда" 17:2, "Черноморец" - "Ботев" 10:7.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: