Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Николай Тодоров: Нефтохимик ще има свой дом
Автор: Екип Burgas24.bg 08:23 / 29.04.2015Коментари (2)2339
© Burgas24.bg
Председателят на УС на СНЦ Нефтохимик Бургас 1962 и административен директор на ПФК Бургас Николай Тодоров разясни пред клубния сайт подробности около създаването на база за Нефтохимик, обявено от кмета на Бургас Димитър Николов на сесия на местния парламент.

- Г-н Тодоров, днес на общинска сесия кметът Димитър Николов обяви стартиране на изграждане на база за Нефтохимик, в парк "Изгрев"...
- Абсолютно вярно е. Всичко което сподели г-н Николов пред обществеността е вярно. Използвам възможността да му благодаря за това!

- Как се стигна до това решение?
- Веднага след като ние привържениците на Нефтохимик учредихме СНЦ "Нефтохимик Бургас 1962", с останалите момчета от УС си поставихме няколко цели извън основната - запазване на марката Нефтохимик, а именно - намиране на възможности и инвеститори за изграждане на собствена база и класиране на отбор в елитните първенства за следващия сезон. Смея да твърдя, че вече предоставяме по-качествена подготовка в ДЮШ. Отборите ни в юношеските първенства са в ТОП 3, като в две от възрастовите групи заемат първо място. Дадохме старт на една прекрасна инициатива "Тренирай футбол с Нефтохимик", която със сигурност ще продължим и занапред. Нефтохимик стана още по-разпознаваем в града и в областта. Представителният отбор на Нефтохимик е почти изцяло изграден от юноши младша и старша възраст от ДЮШ и заема първо място в областната Б група Център. За следващото първенство юношите-старша възраст ще участват в елитното U19 първенство. Очакваме поне още един юношески отбор да играе елитен футбол. Започнахме разговори с общината за предоставянето ни на подходящ терен в рамките на града за изграждане на тренировъчна база за нуждите на ДЮШ. Огледахме доста терени през този период. Искам да вмъкна тук, че след обявяването на обединението между ФК Нефтохимик и ПФК Бургас, получихме огромната подкрепа в тази посока и от главния спонсор на ПФК Бургас, г-н Павел Бошнаков. Междувременно сме провели и разговори с други потенциални инвеститори. Част от тях потвърдиха, че биха помогнали за изграждане на такава база. В процеса на интензивни срещи през последния месец относно предоставянето на терен дойде и предложението на г-н Николов за възможността да се изгради така желаната база на конкретното място.

- Какво следва от тук нататък?
- Много работа! Още до края на тази седмица ще се проведат работни срещи с представител на "СНЦ Нефтохимик Бургас 1962" в мое лице , г-н Бошнаков като основен спонсор на бъдещия обединен Нефтохимик и представители на общината. В рамките на следващите два месеца трябва да има пълна визия и проект на бъдещото съоръжение. Тук искам да направя едно важно уточнение. На този терен по предварителни планове, трябваше да бъде изграден и басейн. Ние напълно подкрепяме визията на г-н Николов, че това ще бъде спортен център с басейн, футболна база на Нефтохимик Бургас с терен за нуждите на ДЮШ и основно съоръжение, с потенциал за провеждане на мачове от елитните мъжки и юношески първенства. Не бива да се лишават други спортни клубове от възможността да използват база заради нас. 

- Освен заявените възможности за инвестиция от общината, клубът ще осигури ли допълнителни средства?
- Както вече споменах, провели сме разговори с различни потенциални инвеститори, от част от които получихме уверение, че биха инвестирали в подобен проект. Планираме и други активности за набиране на допълнителни средства за бъдещия дом на Нефтохимик.

- Какво ще кажете на привържениците на Нафтата?
- Ами аз самият съм такъв ...Ще кажа така - гласувахте ни доверие да управляваме нашия Нефтохимик. Сега ние ви се отблагодаряваме за доверието ви! Нефтохимик ще го бъде! Само Нафта!

Още по темата: общо новини по темата: 1
28.04.2015






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.04.2015 г.
0
 
 
а ако федерацията по борба реши да оспорва развалянето на договоро с общината колко години ще минат и трети стадион в града да стои празе ?
на 29.04.2015 г.
0
 
 
Вие не сте наред, честно ви казвам. Ако целта е да съществуваме на всяка цена, независимо какво ще бъде затрито в името на нашето благо, то не сме по-различни от феновете на ПСФК Черноморец 2005.Там имаше прекрасна плувна база, където се подготвяха страхотни спортисти и аз, както хиляди други бургазлии, съм тренирал в нея и съм я използвал. Да не говорим, че плувната база на клуб "Бриз" е разположена на единствената зелена площ между "Братята" , "Славейков" и "Зорница. Да бъде изграждано нещо по-масивно на тази територия означава разораване на парка ( за който всички знаем, че е бивше гробище на Бургас). А не си представяте дори, ако там се играят официални срещи на отбора, какви зулуми ще има върху инвентара, църквата и детските кътове в него. Сценарий ала Борисовата около Националния в Бургас ? Не !Кому е нужна нова футболна база. Нашият отбор си има стадион, има си тренировъчни бази. Нека държавната и общинска власт покажат на сегашния им собственик, че свободна пазарна икономика не означава "Че ви купим и, че ви продадем". Това са спортни съоръжения и е редно да са под особена държавна закрила. Как ще гарантира някой, че след 10-тина години, следващият кмет на Бургас няма да реши да преотстъпи всичко на поредния футболен "благодетел" и този порочен кръг няма да се завърти отново.Имаме два от най-хубавите стадиони в България. Искам да имаме и такива басейни. И зали за лека и тежка атлетика, баскетбол, волейбол и хандбал. Стига с футбол. Не и по този начин.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: