Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Спортни успехи на ученици от ресурсен център - Бургас в турнир на спешъл Олимпикс - България
Автор: Екип Burgas24.bg 11:32 / 17.04.2015Коментари (0)919
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Васил Левски"- Бургас:
виж още
анел
Бивши и настоящи ученици от
СОУ " Петко Росен":
виж още
Любомир Колев
Рубен
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 14 април 2015 г. в гр. Бургас се проведоха поредните Регионални спортни игри на Спешъл Олимпикс - България в рамките на националната кампания "ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО!".

Мероприятието е организирано от Спешъл Олимпикс и Ресурсен център-Бургас, а като партньори тази година се включиха следните училища: ОУ "Васил Левски" гр. Бургас, СОУ "Петко Росен" гр. Бургас, ОУ "Любен Каравелов" гр. Бургас и ОУ "Христо Смирненски" гр.Карнобат.

Регионалните игри откри г-н Емил Иванов, спортен администратор в Спешъл Олимпикс - България. Г-жа Антоанета Стоянова, директор на Ресурсен център- Бургас, приветства участниците и пожела успешен старт, незабравими мигове,спортно вдъхновение и удовлетворение от състезателния маратон. Тя изрази надежда, че фен клубовете на Спешъл Олимпикс, които предстои да се изграждат, ще насърчават активността на атлетите и ще популяризират спортните изяви на децата и учениците със специални образователни потребности. Гости на мероприятието бяха г-жа Цветелина Рандева, връзки с обществеността в Областна дирекция на МВР-Бургас, г-жа Мария Николова, помощник-директор на Ресурсен център-Бургас, родители и учители.

В оспорвани спортни двубои отборите на Ресурсен център-Бургас завоюваха две първи и две втори места.Отборът по народна топка в партньорство с ОУ "Христо Смирненски" гр. Карнобат и ръководители г-жа Марияна Георгиева и г-жа Радостина Митева, се представи блестящо,като завоюва златни медали. На второ място се класираха момичетата с ръководител г-жа Златина Желева и с партньори от СОУ "Петко Росен" гр. Бургас и ОУ "Любен Каравелов" гр. Бургас . 

Оспорвана бе надпреварата и в игрите по футбол. Отборът, ръководен от г-н Станимир Желев,в партньорство с ОУ "Васил Левски" гр. Бургас, завоюва първо място. Сребърни медали в надпревара получиха спортистите с ръководител г-жа Янка Атанасова и с партньори от СОУ "Петко Росен"гр. Бургас и ОУ "Любен Каравелов" гр. Бургас.

След спортните състезания учениците имаха възможност да отпочинат, наслаждавайки се на хубавото време и приятната атмосфера в морската градина, както и да се разходят по крайбрежната алея. Денят бе изпълнен с много положителни емоции, които ще се помнят дълго от участниците в Регионалните игри на Спешъл Олимпикс в гр. Бургас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: