Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Респектиращи успехи на бургаската лека атлетика, въпреки трудните условия
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 09.04.2015Коментари (0)790
Респектиращи успехи за бургаските лекоатлети, въпреки трудните условия. Малките ни състезатели донасят злато след злато - с тренировки в Сливен заради липсата на подходяща спортна зала в морския град. Това е реалността за местните клубове, които напук на трудната обстановка не се отказват и с всяко участие карат бургаската общественост да се гордее с тях.

Последната изява на клуб "Вая 94" на Международното състезание в Александруполис, Гърция завърши с истински шампионски триумф. Състезателите - ученици на възраст 10-16 години, се завърнаха с четири златни, един сребърен медал и с още няколко призови места, преодолявайки жестока конкуренция на участници от Гърция, Турция и България. "Състезателите ни заминаха много добре подготвени. Децата тренират всяка събота в зала в Сливен и този режим следваме цяла зима. Благодарни сме на хората, които ни помагат да поддържаме подготовката на децата на високо ниво", заяви главният треньор на "Вая 94" Георги Бахчеванов.

Всяка седмица младите ни лекоатлети са в сливенската зала благодарение на транспортна фирма М-Бус и фармацевтична компания "Фаркол". Двете дружества им подали ръка, след патовата ситуция, в която се озовали лекатлетите ни - без подходяща зала за тренировки и без средства за подсигуряване на принудителните пътувания до Сливен. И двете фирми, въпреки кризата, отдавна помагат на различни клубове.

В клуб "Вая 94" са изключително доволни от представянето на децата в Гърция. Един от най-малките участници - третокласникът Георги Георгиев донесе златен медал в дисциплината хвърляне на топка. Детето учи в СОУ "Кирил и Методий". 2 години по-голямата Кристин Петрова безапелационно завърши първа на 60 метра гладко бягане. Тя е възпитаничка на ОУ "П.Р.Славейков". Тласкането на гюле донесе злато на осмокласника от Търговската гимназия Садетин Исмаил, шампион на България. 16-годишният Никола Димитров от Механотехникума пък бе най-бърз на 80 метра гладко бягане. При девойките в същата дисциплина със сребро се окичи Емилия Върбанова, деветокласничка в Строителния техникум. Дончо Атанасов от Механотехникума се върна с два сребърни медали в дисциплините тласкане на гюле и хвърляне на диск.

Само преди месец на Държавното първенство по лека атлетика в Добрич момичета и момчета от "Вая 94" отново се окичиха с медали. Садетин Исмаил се оказа без конкуренция в тласкането на гюле и заслужено грабна златото.

В Пловдив на открития зимен шампионат по хвърляния клубът завоюва първо и второ място на хвърляне на чук при момчетата, второ - при момичета старша възраст и четвърто при жените. В актива си имат и добри позиции на диск и копие.

"Не можем да пренебрегнем успехите и на другите лекоатлетически клубове в града", категоричен е Георги Бахчеванов. Класа в участията си показва клуб "Европул". В Добрич състезателите му обраха пет златни, три сребърни и два бронзови медала в различните дисциплини, попадайки в тройката на финалното класиране. Състезателка на клуба завърши първа и на Държавното първенство по спортно ходене, което се проведе на 4 април в Бургас.

С много добри постижения е и клуб "Бургас 98". На последното си участие неговите състезатели се завърнаха с призови отличия в овчарския скок и седмобоя в различните възрастови групи.

С решаващата помощ на бургазлии, леката атлетика в морския град продължава да затвърждава лидерските си позиции и чертае нови спортни цели.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: