Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
"Черноморец" влезе в Топ 6 при мъжете на България
Автор: Екип Burgas24.bg 13:32 / 27.02.2015Коментари (0)841
©
След двегодишна пауза мъжкият отбор на СКВТ "Черноморец" отново се пребори за място във финалната шестица на България по водна топка. Бургазлии преодоляха квалификациите от републиканското първенство и се класираха сред отборите, които ще спорят за титлата.

Освен "Черноморец" от група "А" напред продължават отборите на "Комодор" /Варна/ и ЦСКА. По-рано места в топ 6 заеха класиралите се на първите три позиции от квалификационна гр "Б" - "Локомотив-Н. Н." и варненските "Черно море" и "Дръзки". 

На столичния басейн "Диана" за пореден път "акулите" трябваше да окомплектоват състава на място, заради учащите в столицата студенти. Така в квалификацията "Черноморец" записа равенство, две победи и две загуби. Срещу най-добрия в групата "Комодор" бургаският тим, съставен най-вече от млади играчи, допусна доста грешки и отстъпи с 6:11.

Наситеният с много, но безрезултатни атаки мач срещу шампиона ЦСКА завърши с победа за столичани 14:6. 

На "Черноморец" му бяха необходими поне два мача, за да се сработят звената и победите не закъсняха.

В третата среща от турнира момчетата на треньора Петър Йонов бяха категорични срещу "Славия", побеждавайки с 15:6. Срещу приятната изненада "Ботев" /Враца/, който след 15 г. отново се връща в първенството на мъжете, бургазлии се наложиха с 18:10.

По време на квалификацията не мина и без инфарктни моменти. Такъв беше двубоят срещу "Локомотив" /Русе/, завършил 13:13. Преди последната част "Черноморец" водеше с 10:7, но "железничарите" успяха да обърнат мача и да поведат с един гол. В последните 20 секунди от срещата реализираната от Виктор Арсенов дузпа възстанови равенството за крайното 13:13. Ден по-рано загубата на русенци от "Славия" пък ги изпрати във втората шестица. 

"Класирането ни в първата шестица на България го приемам като възможност за младите да играят с по-силни отбори. Ние сме аматьорски клуб, изграден изцяло от бургаски състезатели. Не е никак лесен преходът от детска - юношеска към мъжката водна топка. С помощта на Община Бургас и бюджета на клуба поддържаме и развиваме подрастващите, които вече играят при мъже. Макар и аматьори обаче нашите ватерполисти се държат като професионалисти", заяви старши треньорът Петър Йонов.

Треньорът допълни, че неговите пораснали момчета доказват твърденията му с играта си в мачовете. В последните две срещи, например, вратарят Георги Ненов е играл с висока температура. Много добра оценка получи и Ивайло Стоянов, който според специалиста е един завършен състезател. 

Финална шестица от републиканско първенство-мъже: ЦСКА, "Комодор" /Варна/, "Черноморец", "Локомотив-Н.Н.", "Черно море" /Варна/ и "Дръзки" /Дръзки/.

Останалите отбори ще играят за класиране между 7-о и 12-о място.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: