Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Ватерполистите на СКВТ "Черноморец" шокираха гърци
Автор: Екип Burgas24.bg 12:54 / 24.02.2015Коментари (0)1511
Спортен клуб по водна топка "Черноморец" продължава да търси развитие на басейните извън страната. За ръководството изявите на родна земя са недостатъчни, а верни на клубната политика Управителен съвет и треньори всяка година правят всичко възможно, за да разширят географията на контактите си.

Този път ватерполистите на "Черноморец" сътвориха истински фурор край Бяло море. Нашите състезатели победиха гръцките си колеги със 109:30.

Бургаският клуб гостува с два отбора в Александруполис, където взе участие в приятелски турнир, организиран за деца и момчета. В надпреварата, която се проведе от 20 до 22 февруари в Гърция, се включиха местният "Етникос" и елитният ПАОК /Солун/. Неочаквано за домакините в изиграните общо седем мача срещу българите двата гръцки тима инкасираха загуби. Още по-шокиращи обаче бяха крайните резултати, които бяха регистрирани на басейна с олимпийски размери. За видимо голямата разлика в класите и при двете възрасти показателна е общата голова разлика - 53:14 в полза на децата и 54:16 за момчетата на "Черноморец".

В една от срещите домакините пуснаха в игра някои от по-големите си състезатели. За наше, а и за тяхно съжаление, и в този състав домакините се оказаха леко преодолима бариера за бургаските ватерполисти, които отново победиха с разлика - 12:4.

В последния ден от надпреварата поради заболяване на част от състезателите на "Етникос" мачът срещу тях беше пред провал. От "Черноморец" обаче реагираха своевременно и "трансферираха" свои момчета, с което спасиха приятелската среща. Рамо до рамо с мъжката част в игра влязоха и единствените дами на турнира - Даниела Славова и гръцката й колежка от "Етникос", които демонстрираха завидни умения.

"Гръцките колеги останаха доволни, че са получили възможността да обиграят отборите си срещу силен съперник, а ние че осъществихме пореден контакт в чужда страна. Домакините дадоха висока оценка за играта на нашите състезатели и ни похвалиха за свършената работа в клуба. Заваляха покани за бъдещи гостувания на техни отбори, за организиране на големи турнири в Бургас и Гърция," каза треньорът в "Черноморец" Светозар Владков.

Относно срещите, които се изиграха в Александруполис, наставникът подчерта, че това са последни ценни проверки за отборите преди старта на републиканското първенство за деца и момчета.

"Победите в този турнир не трябва да водят до спокойствие и до лъжливо чувство за превъзходство. Те са необходими за състезателите, за да им вдъхнат нужната увереност в собствените им възможности, за по-добро представяне в първенството, което е приоритет за нас.

Според Владков, относно момчетата, отборът върви по правилния път. Има израстване, отборът е структуриран и е с нужните качества за борба за шампионското място. С много добра перспектива за успехи в страната и чужбина.
При децата, има още работа относно окомплектоването на отбора и създаване на вътрешна конкуренция.

Бургаската делегация беше посрещната в побратимения Александруполис от президента на "Етникос" Константинос Патеропулос. В клуба дейност развиват още отбори по плуване, лека атлетика, баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса, шах, художествена и спортна гимнастика и др.

По време на визитата си ватерполистите на "Черноморец" имаха възможността да се запознаят със забележителностите на древен Арександруполис. Една от тях е църквата "Св. Никола", с училищата от двете си страни - старата гимназия от едната страна и началното училище от другата. Да се разходят по крайбрежната алея и да се снимат пред прочутия Александруполски фар.

Много емоции у децата предизвика традиционният маскарад на града за Сирни Заговезни. Огромната процесия преминава по една от централните улици на Александруполис и в нея участват от най-малките до най-големите жители на града.
Състезателите на "Черноморец" дори успяха да се снимат с най-атрактивните и чудати персонажи в маскарада.

Резултати:

момчета:
Етникос-Черноморец - 9:27, 3:15, 4:12

деца:
Черноморец-Етникос - 12:7, 14:4
Черноморец-ПАОК - 14:2, 13:1







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: