Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Бургас домакинства първата в България Балканска купа по ушу
Автор: Екип Burgas24.bg 15:08 / 10.12.2014Коментари (0)595
©
"Горд съм, че именно в Бургас ще се проведе събитие от такъв ранг, при това по ушу. Спорт, звучащ екзотично за нас, но част от човешката култура, а с победите на бургаските състезатели от "Бей Син", града ни става част от световната култура", каза зам.-кметът по здравеопазване и спорт в община Бургас д-р Лорис Мануелян. Той и директорът на дирекция "Спорт" - Весела Деведжиева взеха участие в пресконференция по повод предстоящата на 12, 13 и 14 декември в спортна зала "Никола Станчев", в "Меден рудник" Балканска регионална купа по ушу. Събитието се организира от Българската федерация по ушу, чийто председател е Стефан Колев - президент на клуба на родните шампиони в хилядолетния китайски спорт.

Това е първата международна надпревара по ушу в България и предшества Европейското първенство в Бургас през 2016 г. На нея ще присъстват ген. секретар на Световната федерация и вице-президент на Европейската федерация - Петру Гриндеану и вице-президент и председател на техническата комисия на Европейската федерация - Глеб Музруков. Те ще инспектират условията за провеждане на европейското след година и половина.

"Ще има много атрактивни двубои. Страни, които са световна сила по санда ще участват с най-силните играчи, ще има и още вълнуващи изненади. Балканското първенство е генералната репетиция на Бургас за Европейското. Ушу се практикува официално от 2 млрд. души по света и интереса към града през 2016-а ще е голям. Община Бургас много ни помогна и се надявам с успехите на "Бей Син" да бъдем включени като спорт и в Олимпийските игри с дисциплината тай чи. В нея отборът ни има най-много световни постижения", каза Стефан Колев.

В надпреварата за Купата ще борят 150 топ спортисти на Балканските и Русия. Състезанието е по всички дисциплини на ушу и санда - свободни двубои. В събота, на 13.12.2014 от 18,30 ч. ще се състои и Гала вечер с финалните двубои и ще бъдат връчени годишните награди за състезател на годината на Българска федерация по ушу.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: