Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (0)
Двама са победителите в състезанието за ориентация и съобразителност в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:07 / 26.11.2014Коментари (0)803
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
plam_hris
Пе Петрофф
agentapu6ek
ivkooo
Peplle
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Тъмносиният" отбор от Професионална гимназия по транспорт и "Розовият" отбор от ОУ "Елин Пелин" са победителите в провелото се вчера състезание за бързина, ориентация и съобразителност "URBAN ECO RACE". То е част от кампанията за информиране на обществеността за приноса на ЕС и популяризиране на обществения транспорт по проект "Интегриран градски транспорт на Бургас".

Общо в състезанието "URBAN ECO RACE" се включиха 17 отбора от 6 бургаски училища. Целта бе всеки един от отборите да стигне пръв до крайния пункт, като изпълнява различни задачи по трасето. Стартът бе даден от Морското казино. Участниците преминаха контролни пунктове, разположени до Община Бургас и терминал "Меден рудник" и финишираха пред спортна зала "Младост". Състезателите се придвижваха до различните точки в града с автобус, пеша или с велосипед, в зависимост от маршрута. Отборът, достигнал до контролен пункт, получаваше плик със загадки, които указваха следващата им цел. Указанията включваха - подреждане на пъзел; решаване на кръстословица; попълване на липсващи думи. Разгадаването на липсващите думи в стихотворението на Пенчо Славейков - "Докле е МЛАДОСТ, златно слънце грей..." отведе състезателите до финалния пункт. Всички отбори показаха завидна бързина при решаване на загадките, отлична съобразителност и добра ориентация.

Победителите в състезанието ще бъдат наградени на официална церемония пред сградата на Община Бургас на 28.11.2014 г. от 18:00 часа.

Проект "Интегриран градски транспорт на Бургас" е на обща стойност 130 894 784,10 лв. и се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Реализацията на проекта обхваща няколко основни компонента, свързани с модернизиране на обществения транспорт: обновяване на автобусния парк, реконструкция и обновяване на автогара и терминали, въвеждане на бърза автобусна линия, изграждане на система от велосипедни алеи, въвеждане на интегрирани системи за управление на обществения транспорт. Успешното изпълнение на проекта ще доведе до създаване условия за подобрена мобилност за хората, намаляване на задръстванията и емисиите на вредни газове, подобряване безопасността на градския транспорт.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: