Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
България спечели световна титла по художествена гимнастика
Автор: Екип Burgas24.bg 19:32 / 28.09.2014Коментари (1)390
©
Българският ансамбъл по художествена гимнастика е новият световен шампион в многобоя.

На първенството на планетата в Измир (Тур) Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Христиана Тодорова събраха общо 34,449 т. от двете си съчетания - 17,133 с 5 бухалки и 17,316 с 3 топки и 2 ленти. Сребърните медали спечелиха италианките с 34,282 т., а бронзовите - гимнастичките на Беларус с 34,133 т. Руският ансамбъл остана без отличие - четвърти с 33,949.

В неделя, последния ден на световното първенство, ще бъдат определени медалистите в отделните съчетания при ансамблите.

За последно български ансамбъл взе световна титла през 1996 г., като това е 10-ият златен медал за страната ни при ансамблите - след 1969, 1971, 1981-89, 1995 и 1996 г.

Старши треньорът на националния ансамбъл на България Ина Ананиева заяви за bTV, че в основата на спечелването на златния медал в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в Измир е фактът, че нейните възпитанички са били различни от всички останали участници на шампионата.

"Много сме развълнувани и щастливи. Все още не можем да усетим какво сме постигнали. Този успех не се е случвал вече близо 20 години. Аз съм щастлива, защото от момента, в който започнах да работя като старши треньор, моята главна цел на всяко състояние беше медал от многобоя. Радвам се, че го постигнахме на това световно първенство, защото момичетата през цялата година показаха много стабилна игра на абсолютно всички състезания, включително и на европейското първенство. Изключително много благодаря на целия екип", каза Ананиева.

"Винаги казвам, че за да си шампион, трабва да си различен от всички останали. И момичетата тази година наистина са различни и затова спечелиха. Рано или късно взехме това, което ни се полагаше. Знаехме, че на европейското първенство ни се изплъзна медала в многобоя, но ето на това състезание стана. Мисля че на това световно първенство съдийството бе на ниво и смятам, че абсолютно всички отбори бяха оценени подобаващо според това, което изиграха", сподели старши треньорът на националния ни ансамбъл.

"Цената на този успех е много работа, съвкупност от много качества, психическа и физическа устойчивост на момичетата, една добре планирана подготовка. Много са нещата. Всички бяха страшно добронамерени към нас. Нямаше държава, която да не дойде да ни поздрави. Имаше представители на страни, които ни казваха "Най-накрая отново сте на върха". Мисля че зарадвахме страшно много хора. Имахме страхотна агитка в Турция, на която също благодарим. Надявам се да сме един пример, че все още хубави неща могат да се случват в България", каза Ананиева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прекрасни са нашите момичета! Браво! :*
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: