Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
128 елитни коне ще скачат за "Купа Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:54 / 06.08.2014Коментари (0)529
©
За 4-та поредна година градът ни е домакин на Националния турнир по конен спорт "Купа Бургас". В него участват 128 елитни коне от най-добрите клубове в страната. Финалите ще се проведат на 8-ми 9-ти август на Конната база в парк "Езеро" от 10.30 до 12.00 часа. Официалното откриване е обявено за 16.30 ч. на 8-ми август /петък/. Тържественото закриване ще се проведе на 9-ти август от 21.00 часа. Тогава ще бъде връчен Приз G. P. Group за "Най-добър състезател в категория "Деца" и Приз "Най-добър състезател на турнира", стана ясно на провелата се днес пресконференция.

"Бургаската публика е един от най-големите ценители на този спорт, а нощните паркури са изключително атрактивни. Сигурен съм, че традиционният за града турнир отново ще впечатли всички присъстващи с атрактивната си програма и състезатели", каза Красимир Стойчев - зам.-кмет "Икономика и Финанси", по време на срещата.

Състезанията в Бургас са на открито, а част от изпитанията са на осветление. Бургаският манеж е единственият в страната, който е достатъчно добре осветен и позволява скачания в тъмната част на денонощието. Изпитанията, включени в Националния турнир за Купа Бургас, са 8, като най-високите препятствия стигат 135-140 см. Наградният фонд е 12 000 лв., осигурени от Община Бургас

"Турнирът в Бургас се отличава от другите заради концепцията си, която е различна, модерна. Желанието да се остава в Бургас за повече време, позволява състезанието да е 10 дни, както се прави в Европа. Осигурява се почивка за ездачите и се намаляват транспортни разходи за животните", коментира Георги Базотев - председателя на ККС " Кан Крум Бургас".

Той допълни, че другата основна концептуална разлика е в това, че турнирът има водещ, който осигурява постоянен контакт с публиката. Това е една от причините в Бургас публиката да е чувствително повече от тази на балкански първенства и кръга от световната купа, който се проведе в Божурище.

Съдийското ръководство на Квалификационния турнир бе поверено на Димитър Генов, който е президент жури. Журито в Открития турнир "Купа Бургас" пък ще оглави небезивестният в средите на конния спорт в България Крум Рашков. Строител паркури отново ще е Теодор Шейтанов, който и ген. секретар на БФКС и също участва в днешната пресконференция.

Между двете състезания са планирани атрактивни нощни паркури, които се превърнаха в запазена марка за Бургас. Днес /сряда/ след 18 часа ще има такива скачания.

Турнирът се организира от Община Бургас, Българската федерация по конен спорт и Клуб по конен спорт "Кан Крум" - Бургас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: