Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Нефтохимик започва от пета дивизия
Автор: Екип Burgas24.bg 10:15 / 31.07.2014Коментари (12)5339
©
Отпадналият от елита "Нефтохимик" е подал документа за участие в пета дивизия, или бургаската "Б" областна група. 

Вече има регистриран нов клуб с петчленен управителен съвет, начело с Николай Тодоров. Новото име е СНЦ "ФК Нефтохимик Бургас 1962".

Заради отказа на бургазлии и разпадането на "Любимец" в състава на Югоизточната "В" група бяха включени ФК "Стара Загора" и "Елхово". 

Старозагорският тим е школата на легендата Петко Петков. Така градът вече има тимове в трите топнива на родния футбол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 01.08.2014 г.
0
 
 
Не съм виждал нито болшинството от феновете на "акулите", нито от твоя коментар мога да заключа, че специално ти си особено начетен. При последната ми среща с "болшинството" от сините фенове приблизитено половината от тях се бяха покатерили на покрива на една от лафките, намиращи се на стадиона и прекараха доста време там, пушейки цигари и прочие, докато полицията не ги свали.. .А и да! Нещо не си спомням темата да е за вас или съществуването ви. Ако подобно нещо те притеснява моля обсъждай темите за отбора си и бъдещето му там където трябва, а не в тези за моя.
0
 
 
болшинството фенове на акулите са доста начетени за разлика от вас,а и да ..нас ще ни има винаги бъди сигурен
на 01.08.2014 г.
+1
 
 
Много ми е чудно как така се оказва, че болшинството от феновете на Черноморец знаят за историята на Нефтохимик повече от зелените фенове. С такава увереност се говори за дати, имена и местоположения, за които феновете на Нефтохимик спорят по между си, че започвам да се чудя сините от кой отбор се интересуват повече. Аз въобще не съм наясно къде е играл Нефтохимик в началото, как се е казвал и къде е основан. Нефтозавод да е имало в Камено не ми е известно, ама все тая. Знам, че 30 години отбора играе на стадиона, който до 2005-та носеше неговото име. Знам, че до тогава не съм имал проблем с ФК Черноморец Бургас.Знам и че 5 пари не давам дали сме "каменовски", "странджанско-сакарски" или каквито и да е селяни, защото никой фен на Черноморец не може да ми обясни защо не играят на стадионът, с който винаги се е свързвал отбора им. Близо 100 милионна инвестиция в един отбор и всичко, което видяхме е как се пребоядисват седалките на чужд стадион. Това за вторият стадион, третия стадион си го спестете. Такива обяснения Бог дал, Бог - взел , са просто комични.Къде трябва да бъде и кои сме е въпрос на дискусия. Единствените категорични факти са, че ПСФК Черноморец 2005 разполага с две огромни спортни съоръжения, от които едното се руши, а за използването на другото се искат баснословни наеми от другите Бургаски отбори.На това му се вика задушаване на футбола в Бургас.Ако ПСФК Черноморец 2005 беше истински наследник на стария отбор и действително отбора на Бургас, ръководството му нямаше да се притеснява толкова много от това, че други градски отбори ще играя в града, най-малкото от тези основани в Камено ;) , а феновете на отбора нямаше да влизат в чужди теми да обясняват какъв в действителност е Нефтохимик и какви права има да е на футболната сцена в града. Един гранд демонстрира различно поведение. Това , което показват ръководството, треньорския щаб и фенската маса на ПСФК Черноморец е по-скоро опит да се привлече внимание. На какво се надяват уви специално за "наследникът" на ФК Черноморец 1919 не знам. Мобе би чувстват, че имат нужда от реклама, по-евтина от билбордите и трансперантите, с коиот бяха накичили целия град преди няколко години. И заразлика от повечето хора тук ще го кажа откровено. Спестете си да коментирате тезата ми. Мнението ми е субективно и няма как никой от вас да го промени. Наясно съм с еднотипните ви аргументи и не желая да ги изчитам отново.Аз съм фен на отбор, който вече го няма и мнението ми така или иначе няма значени за спорта в Бургас.Незнам дали за вас това е победа ,очевидно изглежда така. Пожелавам ви всичко добро , дали сте отбора на Бургас ще си проличи тази година и на терена и на трибуните.Дано поведението на ръководство, треньори и фенове е различно, защото до тази година този отбор по-скоро приличаше на куче захапало кокал.
+2
 
 
Бат Локо, в долния пост си бях направил една шега, която не беше адресирана към теб, но както и да е. За повечето неща обаче имам претенции да съм точен. Аз не съм казал, че отборът се е казвал Строител Камено, а Строител (Камено), има разлика. Не знам дали ти е известно, че и тогава и сега около 90% от територията на Нефтозавода или НПЗ, както си писал, е в община Камено. И като си чел толкова много сигурно знаеш и къде е играл мачовете си Нефтохимик през първите към 2 години на съществуването си, само не ми казвай, че е Бургас, щото ние може да не сме чели толкова колкото теб, но и ние сме чели това-онова, и то не само от официалната героична история на Нефтохимик, а и от по-достоверни източници.
на 31.07.2014 г.
-2
 
 
Приятелю, говориш на хора, които не разбират от дума. Все едно да крещиш срещу стена. Лично аз не споря по тези теми, защото не разбирам от тях, а и честно казано не ме интересуват. За мен няма значение дали отбора ни е създаден през 1962 или през 1986 г.. Аз така или иначе друг българкси отбор освен него няма да обичам.Не отричам по никакъв начин и ролята на ФК Черноморец 1919 на сцената на Бургаския футбол. То и няма за какво . Все пак не играем на тяхният стадион и няма за какво да си търсим оправдания защо сме там и защо имаме право.Но тези хора, са промити мозъци. Не си прави труда. Те са същите фурнаджийски лопати като ръководителите на отбора им. Толкова обичат футбола в Бургас колкото има стадион Черноморец Арена, база "Гнездо на акули", колкото имат ДЮШ-ове и доказателства, че са наследник на ФК Черноморец 1919г. И колкото бившия им треньор, който щеше да бъде с тях до гроб, участва в разкриването на Черното Тото в мачовете на "А" група.Готино е да гледам как сега се вайкат, че са отпаднали заради нас понеже сме падали от Локо Сф и Славия , а тях сме ги били.Вие ни купихте и ни продадохте. Пратихте ни на майната си с пари и фалшиви обещания. Ние направихме същото ама със футбол.Може и да ни няма. Ама всички видяха колко струвате.
0
 
 
Човека който спира влака! Ало баце,написал си 1000 лъжи в поста си. Не забравяй че има хора които са чели много и знаят много и са проследили цялата история на този клуб. О целия ти пост има само 2 истини-това за разрушаването на ст Локомотив,и това че Локомотив няма общо с отбора от 1962 г.Локомотив е основан през 1931 или 32 г като ЖСК Победа. 1. Отбора никога не се е казвал Строител Камено,а се е изписвал Строител-НПЗ(Нефтопреработвателен завод). 2.Нефтохимик НЕ Е ЗАКРИТ през 1964,а през 1969 г и стадион "НЕФТОХИМИК" в жк Толбухин е строен точно за него.Стадиона е готов и официално открит през 1967 г и ФК Нефтохимик си е съществувал и е играл точно там до 1969. През 1965-66 Нефтохимик Бургас играе в Б група,по това време за твое сведение в Бургас няма отбор с име Черноморец(появява се на 8.08.1968 след преименуване на Ботев Бс). Нефтохимик играе мачовете си в Бургас през този сезон(стадион Нефтохимик още се е строял)-къде на колодрума,къде на Акациите,но НИКОГА в Камено.То в Камено всъщност е нямало и стадион-построен е до колкото знам някъде към 1974 г.
-2
 
 
Успех на СНЦ "ФК Нефтохимик Бургас 1962"!
на 31.07.2014 г.
-2
 
 
Ше ми покажеш ли документи за вашата идентичност, масовия ви спорт и прочие. А да забравих. Те са в дражев ,заедно с лиценза. Но щом се отнася до Черноморец няма проблеми. ... И за по-удобно втория стадион на Черноморец е кръстен Нефтохимик...уникално. Толкова не македонско.5 различни човека повтарят едно и също нещо, по който и въпрос да се заговори. Каква фенска подкрепа.Много сте зле ! Отговор: "Вие сте от камено , стадиона ви е строен за нас". Нямате фенове! Отговор : "Вие сте от камено ...бла,бла " Защо Херо не каза за уредените мачове ? Отговор : "Защото не Строител от Камено"!Нещо като темата за краставицата.Гузен, не гонен - бяга.Споко ве ПСФК Краставица 2005 ! Стана на вашето . Закриха ни . Града е свободен от странджанско-сакарско иго. Знам ,че вашите теми не са ви интересни и идвате тук да се пробвате да се изкарате не единствения измислен отбор. Почвайте да мислите истории за ФК Бургас. Те са ви конкуренция сега. Или по-точно вие на тях. Или май нямат конкуренция , а?
-1
 
 
През 1962 година за строителите на Нефтозавода правят отбор Строител (Камено). След края на строителството БКП сменя името на отбора на Нефтохимик и го мести временно в Бургас, вероятно заради ремонт на стадиона в Камено. Отбора не дочаква да се върне, защото след 2 години е закрит, тъй като няма необходимост от него. После се строи стадион Нефтохимик, който няма нищо общо с бившия отбор с това име - нито е съществувал тогава, нито пък е имало идея да се възстановява такъв отбор. Стадиона се е строял за нуждите на масовия и работнически спорт и като втори стадион за Черноморец. После при строителството на надлез Вл. Павлов събарят ст. Локомотив и за да спасят едноименния отбор, го местят на ст. Нефтохимик и му сменят името. Естествено този отбор няма нищо общо с този от 1962. После Нафтекс, Черноморец (Поморие), Атлетик, загуба на лицензи и идентичност и взимане на чужди такива и сега вече поредния пресен урод с претенции да е наследник на Строител (Камено) :)). Другото са мазутско-македонски легенди, на които след малко Абсента ще се спре:)
на 31.07.2014 г.
-2
 
 
5:0 , много взе да ги разбираш ? Ама кво се учудвам ?! То от Събоморец 2005 ли да се интересува човек. След Верея кой ше ви се изреди да ви контолира ? Глиган Грудово? Някой от Ариана фен къп?Не говори за цифри , смешник. Единствените категорични цифри в бургаския футбол са колко са ви задълженията към Миткьо Събев. Този благодетел! Този меценат! Сега ще ми е най-смешно да почне да ви взима и наем по 12 палки за мач на стадиона ни. И като ви издумкат ФК Бургас в няколко мача, риби като тебе к'во ше измислят за тях, това също ще е много забавно. Недай си Боже и стадион да решат да строят. Ще трябва и него да го имате. Те и през 1919 г. впрочем не са си помисляли да правят такова недуразомение. То схемата за източване на Бургаския футбол е от 2005 г. ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: