Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Базотев и Марков с престижни отличия за 100-годишнината на БФКС
Автор: Екип Burgas24.bg 16:07 / 01.07.2014Коментари (0)578
©
Българската федерация по конен спорт отличи двама бургазлии със специални плакети за приноса им в развитието на конния спорт. Георги Базотев и Марчо Марков получиха плакети - лимитирана сребърна изработка с изображение на кон на церемония по случай 100-годишния юбилей на федерацията.

Базотев е председател на местния клуб по конен спорт "Кан Крум", чиито състезатели показват класа и през последните години завоюват призови места на наши и чужди турнири. Марчо Марков е треньор по конен спорт, който отдавна работи за израстването на редица родни ездачи.

Юбилеят съвпадна с кръг от Световната купа по прескачане на препятствия в Божурище, където двама наши състезатели направиха подарък на федерацията, грабвайки първото и второто място в оспорвана надпревара с чужденци. Трофеят отиде при Ангел Няголов с кобила Картина, след него се нареди Росен Райчев с Кока Кола.

Двамата талантливи ездачи ще представляват България тази седмица на международен турнир в Будапеща. Той ще се проведе на същия терен, където преди дни мина друг форум с участието на трима наши състезатели. Състезанието в Будапеща срещна отбори от Словения, Чехия, Румъния, България и Унгария. Добро участие записа Венцислав Изов, който попадна в призовите места в трите си скачания. Изов, който се състезава в групата на юношите, ще премери сили на предстоящото в края на юли в Италия Европейско първенство.

Сияна Базотева и Ванеса Атанасова при децата не успяха да покажат най-доброто, на което са способни. Сияна смени коня, а и теренът, на който текат международни състезания от такъв ранг, предполага съвсем различен режим на скачане. Манежите там са огромни като мащаби в сравнение с нашите, а разстоянията между препятствията - доста по-големи. "Трябват ни повече стартове в чужбина на подобни терени, за да имат състезателите ни нужния опит и самочувствие", коментираха от ККС "Кан Крум".

Затова само след дни Сияна Базотева ще застане на пореден такъв старт в Германия, чиито завършек ще определи участието й на Европейското първенство в Италия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: