Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Петнайсет старта за момчета и юноши от Черноморската колоездачна лига
Автор: Екип Burgas24.bg 09:23 / 17.03.2014Коментари (0)721
©
Черноморската колоездачна лига "Спринт", която започва втория си сезон, организира през 2014 година 15 старта на шосе за момчета и юноши младша възраст в крайморските общини, стана ясно на пресконференция в Бургас.

Първото състезание ще е на се проведе в Поморие, а последното ще е на 5 октомври в Слънчев бряг. Най-добрите десетима млади колоездачи ще получат награди на всяка надпревара, а след края на поредицата от стартове ще бъде наградени и комплексните първенци.

Патрон на Лигата е един от най-добрите колоездачи за всички времена Димо Ангелов от Бургас.

В Изпълнителния комитет на Лигата са мениджърът на колоездачния клуб "Несебър" Георги Енчев, заместник-кметът на Малко Търново Димитър Стоянов и представителите на спонсорите - Станислав Енкин от холдинга за производство на велосипеди "Макс Европа" и Динко Георгиев от фирмата за спортна екипировка "Дием спорт".

Към Лигата действат на доброволни начала /без заплащане/ три тричленни комисии: съдийска, спортно-техническа и медийна. Съдийската комисия се оглавява от Мартин Грашев, който до миналата есен въртеше педалите за "Несебър", а сега работи като треньор в Обзор.

"Дием спорт" ще осигури екипировката на участниците, със свои награди ще се включат фирми за шоколади, сладолед, минерална вода, а холдингът "Макс Европа" ще участва и със своите велосипеди "Спринт", като тази марка даге е включена в името на спортния проект. Общият наградният фонд е изчислява над 10 000 лв., главно под формата на подаръци.

©
Двама от единомишлениците: големият шампион Димо Ангелов /вляво/, патрон на Лигата, и бащата на бъдещ голям шампион - Димитър Стоянов, заместник-кмет на Малко Търново
"Черноморската колоездачна лига "Спринт" си поставя амбициозната задача скоро да се превърне в инкубатор за млади спортисти", каза Георги Енчев. "Онова, което ни накара да захванем с този проект, е слабата работа с малките колоездачи /почти/ навсякъде в страната", добави той. "А няма ли малки спортисти, няма и големи спортисти.

Нужно ли е, казахме си, само да констатираме тази известна истина и да повтаряме шаблонната фраза, че именно днешните деца са бъдещето на нашия спорт. И решихме вместо само да "констатираме", да действаме. Започнахме да създаваме центрове за работа с децата в черноморските общини - от село на село, от град на град, от курорт на курорт".

Замислено е създаването на фондация за млади състезатели, на които да се предоставят възможности за спортна кариера във водещи европейски отбори.

На старта в Поморие се очаква да участват около 90 бегачи от цялата страна. Там ще бъде открит и първият магазин от изгражданата верига от магазини и сервизи за велосипеди "Спринт".

"Черноморската лига "Спринт" поставя началото на задълбочена и постоянна работа с малките колоездачи, и аз безусловно и с радост поех отговорността да стана патрон на проекта", каза Димо Ангелов. "Вярвам, че именно това е пътят, който ще ни върне към успехите на нашия спорт в цялата страна. Впечатлен съм от апостолската работа на хората от Несебър и Малко Търново. Впрочем, цялото това всеобщо колоездачно крайморско раздвижване, което се усеща, няма начин да не даде скоро плодове".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: