Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Черноморска колоездачна лига "Спринт" обяви програма с 15 старта
Автор: Екип Burgas24.bg 15:27 / 11.03.2014Коментари (0)665
©
15 са общо стартовете от програмата на Черноморска колоездачна лига "Спринт", стана известно днес на пресконференция в Бургас. Веригата ще се проведе за втора поредна година. Новото сега е, че освен момчета, ще участват и юноши младша възраст. Първият старт е тази събота в Поморие, а финалният ще бъде на 5 октомври в Слънчев бряг. Състезания ще има и в Нова Загора, Малко Търново, Свети Влас, Равда, с. Трилистник и др. Очакванията са във веригата да се включат поне 80 таланти.

За патрон на лигата е избран колоездач на столетието Димо Ангелов от Бургас. В Изпълнителния комитет влизат още мениджърът на колоездачен клуб "Несебър" Георги Енчев, зам.-кметът на Малко Търново Димитър Стоянов и представителите на спонсорите Станислав Енкин от MAXCOM и Динко Георгиев от Дием спорт.

Съдийската комисия към лигата ще се оглавява от Мартин Грашев, който до миналата есен въртеше педалите за "Несебър", но вече е слязъл от колелото. Той и подчинените му от комисията ще обслужват състезанията без възнаграждение. Дием спорт пък осигурява екипировката на всички участници без пари.

Наградният фонд се изчислява на 10 хил. лв. във формата на подаръци за първите десетима във всеки старт. Най-малкият участник ще бъде награден от ПСФК "Черноморец-Бургас" с клубен анцуг и топка, а треньорът на победителя ще получи безплатен абонамент за бургаския областен всекидневник "Черноморски фар". Организаторите обявиха награда и за журналиста, който отрази най-пълноценно веригата от състезания - уикенд за двама в хотел в Слънчев бряг.

"Създадохме лигата, за да запълним една ниша в детско-юношеското колоездене. Така календарът за младите става наситен със състезания. Първоначалната идея беше да популяризираме спорта с велосипедите по Черноморието, но заради големия интерес географията се разшири", заяви Георги Енчев, който обеща догодина в лигата да се включат и момичета.

"Приех с удоволствие да съм патрон на лигата, защото участват деца и юноши, а само от тях може да започне възраждането на колоезденето. Със спорт можем да предпазим младежта от пороците на съвремието и стоенето с часове пред компютрите, което влошава жизнеността на нацията", добави Димо Ангелов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: