Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Димитър Николов и Стефан Воденичаров дадоха старт на строителството на модерен училищен спортен комплекс
Автор: Екип Burgas24.bg 09:59 / 18.02.2013Коментари (0)1154
Бивши и настоящи ученици от
ГРЕ Г. С. Раковски:
виж още
Ми4она
aquamarine1
aagk
раковина
Juliano52
Веса Димитрова
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кметът Димитър Николов и министърът на образованието, младежта и науката акад. Стефан Воденичаров, който е на тридневно посещение в морския град, дадоха официален старт на изграждането на модерния спортен комплекс на бургаските гимназии ГРЕ "Г. С. Раковски" и ПМГ "Акад. Н. Обрешков". Министърът бе придружен от почетния гражданин на Бургас акад. Никола Съботинов.

Началото на строителните дейности бе отбелязано с тържествен водосвет.

"Убеден съм, че със строителството на този спортен корпус учениците от Бургас ще могат да се изградят като още по-добри личности. Още древните гърци са казали - учение и физическо израстване. Това са двете неща, които правят личността", сподели министърът на образованието акад. Воденичаров.

"Благодаря на Министерски съвет и Министерството на образованието за подкрепата на проекта за реализиране на най-модерния училищен спортен комплекс. Новите спортни зали и площадки, които построихме в последните години са пълни със спортуващи деца. С изграждането на спортния комплекс ще постигнем още една наша цел - децата да станат от компютрите и да водят пълноценен и здравословен начин на живот", заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Новият спортен училищен център ще бъде на три нива. Той ще разполага с басейн с полуолимпийски размери, с фитнес зона, спортна зала за волейбол и баскетбол, зала за борба, гимнастика, спортни танци и други спортове на закрито. Всички зали ще бъдат оборудвани с най-съвременните спортни съоръжения и с необходимите обслужващи помещения - лекарски кабинети, стаи за треньори, душове, съблекални, санитарни възли и др. На последния етаж ще има помещение, което да изпълнява функциите на галерия за изложение на спечелените купи, медали и грамоти от бургаските ученици и панорамна тераса.

Физкултурният салон, който сега ползват 2 100 - те ученици на ГРЕ "Раковски" и ПМГ "Н. Обрешков", които делят една сграда, е с размери 25 на 15 м., които са крайно недостатъчни за нуждите и на двете учебни заведения. Изграждането на новия спортен комплекс, не само ще реши този проблем, но и ще позволи в него да се провеждат всички останали междуучилищни и други ученически състезания от спортния календар на Община Бургас.

Сградата ще бъде с височина над 20 м., застроена площ от 931 кв. м. и разгъната застроена площ от 4230 кв. м.
Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца, но фирмата - изпълнител се закани да завърши по-рано спортния център. Финансирането е в размер на 3 900 000 лв., осигурени от Министерски съвет, образователното министерство и общинския бюджет на Бургас. 

Новият спортен корпус ще бъде с въведени мерки за енергийна ефективност и достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. Към него ще бъде изградена стоманобетонова рампа и ще бъде монтирана електрическа платформа - подемник. На всички основни нива в сградата ще има асансьор и санитарни възли, съобразени с нуждите на хората с увреждания.

По проект видовете строителни материали и екстериорът са такива, че да кореспондират с архитектурата на основната училищна сграда.

На събитието присъстваха още областният управител Константин Гребенаров, заместник-областните управители доц. Севдалина Турманова и Атанас Терзиев, зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет Снежина Маджарова, народни представители от Бургаска област, общински съветници, директорът на РИО - Бургас инж. Виолета Илиева, директорите на ГРЕ "Раковски" и ПМГ "Н.Обрешков" Радостина Георгиева и Станчо Славов и представители на фирма.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: