Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Херо предупреди: Напролет ни чакат подмолни игри и удари под кръста
Автор: Екип Burgas24.bg 14:06 / 07.02.2013Коментари (2)2208
©
Димитър Димитров-Херо никога не се е страхувал да казва истината в очите, колкото и болезнена да е тя. Треньорът на Черноморец се съгласи да отговори на въпросите на "Тема Спорт" за бъдещето на тима, битката за титлата и чака ли ни интересна пролет по футболните терени.

Г-н Димитров, какво се случва с Черноморец? В последно време информациите, че клубът е прад фалит, че няма да поднови участие в шампионата, зачестиха?
- Никой не е поставял под съмнение, че няма да продължим участието си в първенството. И аз не мога да си обясня откъде идват тези информации. Да, обществена тайна е, че Черноморец има затруднения, но кой ги няма в момента. Може би изключение правят четири-пет отбора, които са на държавна издръжка. Всеки може сам да се сети, хората са достатъчно интелигентни.

Притеснен ли сте или имате уверение на ръководните органи, че нещата в Черноморец ще се подобрят?
- Какво значи притеснен? Ние вече година и половина, две сме в такава ситуация. Опитваме се да се оправяме и оцеляваме. Продаваме играчи, издържаме се. Не сме стигнали до такова ниво, че да мислим дали отборът ще го има, или не.

Чисто спортно-технически как са нещата и какви изводи си правите от изиграните досега контроли?
- Резултатите в контролите не ме интересуват. За съжаление, това, което търсим, до момента не сме го намерили, ако трябва да бъде честен. Хората, които досега дойдоха, не ни задоволяват. През зимата е по-трудно да се прави селекция. Търсим най-вече хора, които да използваме като външни полузащитници. Такива ни трябват, но за съжаление не можем да ги открием.

Ако до началото на първенството не ги намерите, къде виждате Черноморец с този потенциал, с който в момента разполагате?
- Не мога да ви кажа. Сложно е. Ще търсим варианти, ще сменяме схеми, както беше през есента. Иска ми се повече, но това са реалностите в момента.

Кое продължава да ви дава нужната мотивация за работа, след като всеки път тръгвате от нулата с Черноморец и пак спасявате положението?
- Нямам идея. Просто съм такъв човек, че не се отказвам лесно и се боря до последно. Трудностите не ме плашат. Винаги трябва да си настроен положително и да вярваш, че нещата ще се оправят.

Съжалявате ли, че не приехте предложението на Левски или Ботев Пловдив?
- Не. Човек не трябва да съжалява за действията, които е направил. Аз се надявам в Черноморец да се оправят нещата и тогава ще бъда щастлив. Защото, ако бяхме си запазили футболистите поне от последните две години, нашият отбор щеше да бъде един от най-силните и да се бори за титлата. Това го казвам съвсем категорично и спокойно.

Как виждате битката за титлата?
- Ясно е между кого ще е - Лудогорец и Левски. Трудно ми е да кажа кой ще я спечели. Не съм пророк. Интересно ми е да видя как ще започне ЦСКА при Йешич. Предполагам, че ще има промяна.

Очаквате ли подмолни игри и удари под кръста между тези два тима и въобще през пролетта?
- Не само ги очаквам, но съм сигурен, че ще ги има. Нещата в България не са се променили кой знае колко, въпреки че ме убеждаваха в обратното, след като се върнах от чужбина. Били сме вече на друго ниво - глупости.

През пролетта обаче ще има доста отбори, които волно или неволно ще спират някой от фаворитите...
- Ще го правят, но доколко ще им разрешат. Много важно е какви поръчки ще се изпратят и изпълняват... Бригади разни, пасти, масти. Хората, които работят във футбола, много добре ги знаят тези неща. Но лошото е, че не искат да ги коментират, а и не могат да се докажат. Знаете как става - тихо, подмолно, скришно.

През есента отборите най-много пощяха от Лудогорец.
- Дайте да не упрекваме само Лудогорец. За голямо съжаление не са само те, нека говорим реално и честно. И други отбори си служат с най-различни нечестни методи и това се вижда.

Много специалисти смятат, че Левски ще има известно предимство в битката с Лудогорец, тъй като доста от треньорите в "А" група са минали през "Герена" - вие, Емил Велев, Вили Вуцов, Станимир Стоилов, Георги Иванов-Гонзо...
- Не смятам, че това е някаква тенденция. Пълни смехории са твърденията, че тези треньори ще помагаме на Левски. Това идва от хора с болни мозъци, които се опитват да насаждат такова обществено мнение.

Кой е най-добрият ни футболист в момента?
- Георги Миланов. За мен той заслужено спечели наградата за Футболист на годината. Харесвам го много, чака го добро бъдеще.

Ще видим ли друго лице от Ботев Пловдив при Мъри?
- Убеден съм, че Ботев ще бъде променен. Нивото ще се вдигне.

Има ли опасност Илиан Илиев да се сгромоляса с пълна сила в Левски?
- Във футбола всичко може да се случи. Никой не е застрахован от неуспехи. Но не би трябвало от една година да се правят генерални изводи за нивото и потенциала на Илиан.

Още по темата: общо новини по темата: 126
12.04.2013
05.04.2013
18.03.2013
18.03.2013
27.02.2013
27.02.2013
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-н Димитров! Това значи ли че пак ще дадете някой друг мач през пралетта, както направихте миналата година и уредихте с жадуваното от Левски трето място? Спомнете си само мача с Локо Сф и спрете да приказвате глупости! Как иначе ще закърпите продъненият си бюджет? Събев не успя да прилапа стадион Черноморец и се задоволи само с хапката Поморие. Хайде не се излагай повече да ги защитаваш! И Киряков и Събев не го заслужават.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: